De politie kreeg rond half één een melding van een ruzie in het studentencomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan. In de woning vonden agenten de gewonde studente. Pogingen om haar te reanimeren mochten niet meer baten.

Psychologie

Al snel waren er aanwijzingen in de richting van de 23-jarige Rotterdammer, die bij haar in hetzelfde woonblok woonde en het slachtoffer kende. Op dat moment was hij onderweg van Rotterdam naar Eindhoven. Bij aankomst op het station werd hij aangehouden.

De Amerikaanse studente was volgens de Telegraaf zo’n twee jaar in Rotterdam. Ze volgde de internationale bachelor Psychologie en zat in haar tweede jaar.

Het slachtoffer en de vermoedelijke dader waren huisgenoten. Een studente die ook in De Snor woont vertelde EM: “Hij zou mentaal niet helemaal gezond zijn en regelmatig overlast veroorzaken met zijn cellomuziek.” De Amerikaanse werkt volgens haar in de HAS kebabzaak in de Erasmus Foodplaza. De medewerkers zijn donderdagochtend op de hoogte gesteld.

De universiteit organiseert donderdagmiddag een besloten bijeenkomst voor betrokkenen. Ook is er een herinneringskamer ingericht.