Portrait-Ansgar-Richter-May-2019
Ansgar Richter, de nieuwe decaan van de RSM.

Het is de tweede keer dat de RSM een buitenlandse decaan krijgt, na Van de Velde’s voorganger George Yip. Die liep nog weleens tegen een taalbarrière op. Binnen de faculteitsraad waren daar nu ook zorgen over. Daarom wordt van Richter verwacht dat hij binnen een jaar zijn Nederlands op B2-niveau heeft gebracht.

Richter studeerde filosofie en economie in de Duitse steden Frankfurt en Bochum, waarna hij verder studeerde aan de London School of Economics. Na zijn studie werkte hij onder andere bij het consultancybedrijf McKinsey, verschillende business schools in het Verenigd Koninkrijk en vanaf 2015 als decaan bij de Surrey Business School. Ook was hij ‘visiting scholar’ bij onder andere Berkeley, Stanford en de Franse business school INSEAD.

“Ik ben erg blij dat ik tot decaan van de RSM ben gekozen”, zegt Richter in een persbericht van de universiteit. “Ik kijk ernaar uit om voor dit voortreffelijke instituut aan de slag te gaan. Het is de missie van de RSM om ‘a force for positive change’ te zijn in de wereld. Ik zal de school met volle overgave helpen deze missie verder gestalte te geven.”

Klassieke muziek

Ansgar Richter en zijn vrouw Dorothee hebben drie kinderen. Ze houden volgens het persbericht allemaal van klassieke muziek, lezen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Van de Velde stopt per 1 september al als decaan. De twee maanden tot de aanstelling van Richter worden waargenomen door Dirk van Dierendonck.