Het college van bestuur heeft Steef van de Velde benoemd tot tijdelijke opvolger van de huidige decaan, George Yip. De zoektocht naar een permanente kandidaat is ondertussen in volle gang.

Van de Velde, momenteel vice-decaan en hoogleraar Operations Management & Technology aan de Rotterdam School of Management, neemt per 1 juli de taken van George Yip waar, omdat die met pensioen gaat. Er komt zo snel mogelijk een definitieve opvolger die, als het aan de selectiecommissie ligt, net zo internationaal georiënteerd is als Yip.

Persoonlijk offer

Yip blijft een half jaar korter dan de geplande vier jaar. Zelf had hij eigenlijk nog eerder willen vertrekken, zei hij afgelopen maand in een interview met Erasmus Magazine. Hij reisde elk weekend op en neer naar Londen, waar zijn eigenlijke huis staat en zijn vrouw hoogleraar Linguïstiek is. “Ik heb een groot persoonlijk offer voor deze baan gebracht en kon het gewoon niet meer opbrengen.”

Scheve gezichten

De vertrekkende decaan verbleef ook voor werk veel in het buitenland, wat weleens scheve gezichten opleverde. Het was niet altijd duidelijk wat de directe relevantie van die activiteiten voor de RSM was. Volgens Marianne Schouten, woordvoerder van de faculteit, wordt nu echter naar iemand met hetzelfde profiel gezocht. Sterker nog: de reden dat het even duurt om een opvolger te vinden, is dat het “niet altijd makkelijk is om agenda’s van mensen synchroon te krijgen. Zeker als ze in het buitenland zitten.”

Eerste ronde

De eerste ronde gesprekken is inmiddels achter de rug. Het gaat om een handvol serieuze kandidaten. Wie het betreft wil de faculteit nog niet zeggen. GM

Steef van de Velde (l), vanaf 1 juli interim-decaan en zijn vertrekkende collega George Yip.