Minister Blok schrijft aan de Tweede Kamer dat de huidige Britse studenten in Nederland bij een ‘no-deal’-scenario op 30 maart aanstaande het recht behouden op studiefinanciering. Bovendien hoeven ze niet meer dan het wettelijk collegegeld te betalen. Zij moeten wel voldoen aan de overige voorwaarden voor EU-burgers.

Britse studenten die ná de Brexit naar Nederland komen, worden in het geval van een ‘no-deal’ gezien als burgers van buiten de Europese Economische Ruimte. Ze betalen dan net als bijvoorbeeld Chinese studenten het hogere instellingscollegegeld en ontvangen geen studiefinanciering.

Op 15 januari stemt het Britse parlement over het Brexit-voorstel van premier Theresa May. De stemming was gepland in december, maar werd uitgesteld omdat May vreesde onvoldoende steun voor haar plannen te hebben.

25112888022_e7fdcdbdb1_b

Lees meer

EUR-studenten zijn niet blij met de Brexit

Veel EUR-studenten zijn tegenstander van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk

em-brexit parachutte

Lees meer

‘Brexit is een rampscenario’

Hoogleraar Fabian Amtenbrink: 'De echte splijtzwam voor de EU is een Brexit.'