De eisen van #WOinActie zijn na de vorige acties in september niet ingewilligd. Daarbij gaat het om het schrappen van de bezuinigingen op universiteiten, vierduizend extra docenten, meer in plaats minder geld per student en meer oog voor de werkdruk.

Onderzoeker Alessandra Arcuri van de Erasmus School of Law heeft zich opgeworpen als drijvende kracht achter #WOinActie op de Erasmus Universiteit. Zij zal in elk geval aanwezig zijn in Den Haag en roept collega’s op hetzelfde te doen. “Leg je studenten uit waarom dit belangrijk is en zeg je colleges af. Doe mee aan deze actie!” roept ze collega’s en vrienden op.

Steun

WOinActie-Fiore-Geelhoed-geeft-college-Tim-Ficheroux

Lees meer

Ook Rotterdamse wetenschappers geven openluchtcolleges voor #WOinActie

Rotterdamse wetenschappers vragen aandacht voor werkdruk en protesteren tegen…

Het College van Bestuur (CvB) heeft zich – na enig aarzelenachter de actie geschaard en zegt medewerkers in de gelegenheid te stellen om deel te nemen aan de demonstratie. Wel moeten docenten met hun eigen faculteiten afstemmen of hun colleges doorgaan of niet. De leden van het CvB zullen niet zelf aanwezig zijn in Den Haag. “De agenda’s zijn te vol”, zegt een woordvoerder.

De dragers van het inmiddels bekende ‘rode vierkantje’ verzamelen zich vrijdag 14 december om 13.00 uur op de Koekamp in Den Haag.