Dinsdagochtend gaven wetenschappers van de Erasmus School of Law (ESL) naar aanleiding van #WOinActie college in de open lucht. “Het College van Bestuur steunt de analyse en de wensen van #WOinActie”, schrijft het bestuur van de universiteit. “De knelpunten zijn groot en urgent. Gelukkig erkent minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs nu de hoge druk op universiteiten en medewerkers en wil ze meewerken aan het naar voren halen van het geld uit het leenstelsel, zodat we extra kunnen investeren in onderwijs.”

Lees meer

EUR steunt #WOinactie-petitie niet

Het College van Bestuur steunt de petitie voor meer geld naar het wetenschappelijk…

Tegelijkertijd vraagt het CvB zich af of dat voornemen voldoende is: “Maar er blijft meer geld nodig om de hoge kwaliteit van onderwijs te bewaken – en daarom ondersteunen we #WOinActie.” In november liet een woordvoerder van het universiteitsbestuur nog weten dat het CvB de petitie van #WOinActie niet wilde ondertekenen.

In navolging van de wetenschappers van de ESL roept ook het EUROPA, het lokale vakbondsoverleg op de universiteit, studenten en medewerkers op om mee te doen. “Wij hopen dat velen binnen de Erasmus Universiteit dit goede voorbeeld zullen volgen”, aldus EUROPA-voorzitter Roel Pieterman.