De student gebruikte de voorgeschreven medicatie niet en gebruikte drugs, dat verergerde zijn psychische toestand. Studenten en medewerkers voelden zich daardoor niet veilig bij hem. In februari kreeg de student Psychologie zijn laatste waarschuwing. Omdat zijn medestudenten geen veilige leeromgeving gegarandeerd kon worden, is de student een jaar lang geschorst. Hijzelf vindt dit onterecht en hoopt zo snel mogelijk weer toegelaten te worden tot de universiteit en zijn studie. Hij heeft daarom nog een zaak lopen bij het College van Beroep Hoger Onderwijs.

Campusverbod

“De Erasmus Universiteit doet geen uitspraken over individuele studenten of medewerkers”, laat een woordvoerder weten. “Ontzegging tot de campus komt voor, maar is uitzonderlijk.” Van alle duizenden studenten kregen bijvoorbeeld in 2016 drie studenten een campusverbod. Het gaat dan vaak ‘om mensen die door een ziekte agressief zijn geworden of om mensen met een kort lontje’.

campus; woudestein; security; eur; universiteit; university

Lees meer

Erasmus Universiteit legt drie campusverboden op in 2016

In drie gevallen in 2016 moest de EUR een campusverbod opleggen. Hoe steekt dat precies…