Op de website van de Erasmus Universiteit is weinig over de verkiezingen te vinden. De pagina van de Universiteitsraad vermeldt niet eens dat de verkiezingen eraan komen. Een zoekopdracht met de term ‘verkiezingen’ levert irrelevante artikelen op: de topresultaten zijn een aankondiging voor een talkshow over de Duitse verkiezingen en een artikel met de kandidaten voor de faculteitsraad van de Erasmus School of Economics in 2013. De Facebookpagina van de Universiteitsraad kondigt de verkiezingen wel aan,maar geeft geen enkele informatie over de kandidaten.

Navraag bij het centrale verkiezingsbureau leert dat de kandidaten toch ergens te vinden zijn, maar vraag niet hoe.

Je wil toch weten hoe? Volg de volgende stappen.

  • Log met je ERNA-account in op my.eur.nl.
  • Klik vervolgens op ‘Zoek services’ in de widget ‘University Services’.
  • Zoek onder ‘Zoekpagina’ op ‘verkiezingen’. Kies uit de resultaten ‘Medezeggenschap – Verkiezingen 2018′.
  • Scroll helemaal naar beneden.
  • Klik onder Downloads op ‘Final list of candidates University Council Elections 2018’. Een ingescand document opent zich.
  • Verspreid over dit document kun je zien op wie je kan stemmen per faculteit. Maar meer dan een voorletter en een achternaam krijg je als kiezer niet te zien.

Dat is wat weinig om je stem op te baseren. Vanaf 18 april zal er op de speciale website verkiezingen.eur.nl wel meer informatie beschikbaar zijn: de meeste kandidaten hebben een foto en een korte toelichting op hun kandidaatstelling ingeleverd. Die kun je dan inzien. Tot die tijd zul je het met deze summiere informatie moeten doen, of kandidaten moeten opsporen op Facebook, want daar voeren de meesten hun campagne.

Wil je nú weten op wie je kan stemmen? EM heeft de kandidaten voor je op een rij gezet. Hieronder kun je nu al opzoeken op wie je kan stemmen. Kies je faculteit.

Niet op alle faculteiten zijn verkiezingen. De faculteiten die hierboven niet genoemd worden hebben evenveel of minder kandidaten dan het aantal zetels dat ze in de raad mogen bezetten. Stemmen kan vanaf 18 april op verkiezingen.eur.nl.

Lees één reactie