Meimei Dai (28), volgde de master Business Economics (’12-’13) met als studiepad Behavioural Economics en werkt in Dublin als Insight Analyst bij LinkedIn.

 

Wat waren je plannen na je afstuderen?

“Ik vond het best lastig om plannen te maken na mijn studie. Business Economics is namelijk heel breed. Voor sommige mensen is dat fijn, want daardoor kun je ook veel kanten op. Ik wist daardoor alleen niet wat ik wilde toen ik afstudeerde. Uiteindelijk begon ik met een PhD aan de EUR, maar dat bleek niets voor mij. Het is te individueel en ik wil mijn kennis liever toepassen in een praktische baan.”

Waar werk je momenteel?

“Ik werk nu net een half jaar bij LinkedIn in Dublin. Als Insight Analyst gebruik ik data van ons bedrijf om cliënten te laten zien dat tools van ons bedrijf nuttig zijn. Daarnaast geef ik ze advies hoe ze op de beste manier van ons platform en product gebruik kunnen maken.”

Waarom Dublin?

“Bij mij persoonlijk kwam het door mijn vriendje die een baan kreeg bij Google in Dublin. Maar als je in de tech-sector wilt werken, dan is Dublin the place to be; alle grote bedrijven hebben hun Europese hoofdkantoor hier. Het is de Europese Silicon Valley, met de bijbehorende gyms, danslessen en eten – ontbijt, lunch én diner – dat de techbedrijven je aanbieden. Verzin het maar, en je baas regelt het voor je. Wat leuk is aan Dublin zelf: het is klein, maar er is genoeg te doen. En je bent snel buiten de stad in mooie natuurgebieden.”

Hoe ben je aan je baan gekomen?

“Toen ik naar Dublin verhuisde, had ik een paar maanden om een baan te vinden;  en dat is uiteindelijk gelukt. De sollicitatieprocedure bij LinkedIn was wel heftig en bestond uit vijf rondes, bovendien is er veel concurrentie. Belangrijk voor studenten die de stap ook overwegen: een hardcore tech-achtergrond is een pluspunt bij het solliciteren. En je moet goed kunnen laten zien wat je interesses zijn en waar je naartoe wilt in je carrière.”

Zou je het iedereen aanraden of is het niet voor iedereen weggelegd?

“Als je op zoek bent naar een doorsnee kantoorbaan met duidelijk afgeperkte doorgroeimogelijkheden, dan is Dublin niets voor jou. Ben je klaar voor een snel veranderende omgeving waar je de manier waarop je jezelf kan ontwikkelen helemaal zelf in de hand hebt, kom dan deze kant op.”

Ben je ooit van plan om naar Nederland terug te gaan?

“Nederland heeft niet het beste werkklimaat voor mensen die in de tech-wereld willen werken en internationaal georiënteerd zijn. Het enige bedrijf dat ik kan bedenken waar ik eventueel zou kunnen werken is Booking.com. Maar ik heb ook mijn vriendje hier in Dublin, dus voorlopig zit ik hier nog wel goed.”