Goed en slecht nieuws vanaf het Polak-front. Het gebouw blijft minimaal tot maart dicht, omdat de vloer op een aantal plaatsen moet worden verstevigd. Het goede nieuws voor studenten is dat er vanaf volgende week nieuwe studieplekken op de campus worden gerealiseerd. Daarmee zijn er evenveel plekken als voor de sluiting.

Studenten die hun tentamens in december en januari graag in Polak wilden voorbereiden, hebben pech. Uit onderzoek blijkt dat op een aantal plaatsen de vloeren (aan de Plazazijde) verstevigd moet worden. Er ligt een oplossing die voldoet aan de eisen van de overheid, maar volgens de universiteit kost de verbouwing nog wel wat tijd. Als alles volgens plan verloopt, kan Polak in maart weer open. Tot die tijd worden alle colleges omgeroosterd.

Studieplekken

Om alle studerende studenten tot die tijd een plek te geven, neemt de EUR vanaf maandag 4 december nieuwe studieplekken in gebruik. In het Sanders-gebouw zijn de meeste nieuwe plekken te vinden. Het studielandschap van ESSB zit vanaf volgende week ook in dit gebouw en de openingstijden worden verruimd. Net als in de UB is het gebouw maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 24.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag en zondag kunnen studenten ook in de collegezalen terecht.

Ook in andere gebouwen komen nieuwe plekken om te studeren. In Tinbergen kunnen studenten terecht in de kantoren die daar al leeg staan in verband met de renovatie van het gebouw. Vanaf 5 december zijn er in dit gebouw op de 13e verdieping stille studieplekken. Tegelijkertijd komen er in de Theil-hal en in Siena meer plekken met een, zoals de universiteit het omschrijft, ‘een meer informeel karakter.’

Lees 2 reacties