Omdat externe experts tot nu toe geen veiligheidsgarantie kunnen geven is Polak nog steeds gesloten en worden er geen colleges gegeven tot in ieder geval eind 2017. Alle colleges zijn verplaatst naar andere gebouwen, de universiteit heeft nieuwe studieruimtes gerealiseerd en de winkels die in Polak zaten zijn naar andere plekken op de campus verhuisd.

Nadat het Polakgebouw op 19 oktober werd gesloten vanwege twijfels over de veiligheid van de vloerconstructie, stelde de universiteit een onderzoek in. Na twee weken onderzoek kunnen de experts de veiligheid van het gebouw nog niet voldoende garanderen om het weer te openen voor studenten en personeel. Het onderzoek gaat tot in ieder geval tot 1 januari door.

Alternatieve plekken

Zolang Polak dicht is, neemt de universiteit maatregelen om het gemis van de ruimtes in Polak zo veel mogelijk op te vangen. Zo zijn er nieuwe studieruimtes in het Sandersgebouw en heeft de universiteit voor alternatieve onderwijsruimtes gezorgd. De winkels die in Polak zaten hebben een nieuwe plek gekregen.

De Study Store en de Copy Shop zitten nu gezamenlijk in de oude ‘In de Smitse’ onderin het Mandevillegebouw, Hair Design by Lydia is gevestigd op de begane grond van het Hatta-gebouw, twee deuren verwijderd van de nieuwe ‘in de Smitse’. Randstad heeft zijn intrek genomen op de zestiende verdieping van het Tinbergen gebouw.