Tariq Ramadan, tot 2009 gastdocent op de Erasmus Universiteit, is door vier vrouwen van een school in Genève beschuldigd van seksueel misbruik. Dat melden verschillende media.

In de krant Tribune de Genève zeggen de vier vrouwen dat ze in hun tienerjaren verleid zijn door Ramadan, die toen hun leraar Frans was. De incidenten zouden in de jaren 80 en 90 in Genève hebben plaatsgevonden. De meisjes waren toen tussen de 14 en 18 jaar oud.

Twee weken geleden betichtten twee Franse vrouwen Ramadan al van verkrachting. Een van die verkrachtingen zou in 2009 hebben plaatsgevonden in het Hiltonhotel van Lyon. Ramadan noemde deze beschuldigingen ‘een lastercampagne’ tegen hem.

Ontslagen bij de EUR

De Zwitserse islamoloog was gasthoogleraar op de Erasmus Universiteit en integratieadviseur van de gemeente Rotterdam. In 2009 werd hij ontslagen, omdat hij gewerkt had voor een pro-Iraanse zender in Londen en dat niet had gemeld aan zijn werkgevers. Ramadan vocht zijn ontslag aan en werd wat betreft het ontslag bij de EUR uiteindelijk in het gelijk gesteld door de rechter.