Het gasthoogleraarschap van Tariq Ramadan is drie jaar geleden door de EUR te snel ingetrokken.

Toenmalig decaan (en nu rector) Henk Schmidt heeft in het telefoongesprek met Ramadan onvoldoende duidelijk gemaakt dat ontslag dreigde. De EUR moet Ramadan 20.000 euro achterstallig loon betalen. Dit staat in een vonnis van de rechtbank van Rotterdam.

Ramadan, voormalig gasthoogleraar Burgerschap en Identiteit, was in 2009 in dienst van de gemeente Rotterdam en had een gastvrijheidsovereenkomst met de universiteit toen hij in opspraak raakte vanwege zijn werk voor de Iraanse tv-zender Press TV.

De EUR laat weten dat zij zich beraadt, en eind van deze week bekend zal maken of ze in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak.WG

Meer over de kwestie Ramadan in ons Dossier met o.a.

Over de getuigenis van rector voor de rechtbank vorig jaar

Over de commotie rond zijn ontslag

Over de rechterlijke uitspraak in zaak Ramadan tegen gemeente Rotterdam