Studio Erasmus: gendersensitieve geneeskunde

Het is een van de grootste blinde vlekken in de Geneeskunde: onderzoek en de behandeling van patiënten is grotendeels gebaseerd op de witte, westerse man. Cardiovasculair internist Jeanine Roeters van Lennep wil daar iets aan doen.

Veel onderzoek in de Geneeskunde is gedaan met witte, westerse mannen als proefpersoon. Dat zorgt voor een bias, met grote gevolgen voor de behandeling van voornamelijk vrouwelijke patiënten. Cardiovasculair internist Jeanine Roeters van Lennep crowdfunde haar onderzoek om de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »