Stijl

“Mijn stijl valt te omschrijven als urban. Maar daarnaast houd ik van een klassieke jas – af en toe van een beetje formeel. Ik kom zelf uit Seoul en daar lopen de meest uitbundige figuren rond, in alle soorten en maten. Daar doe ik veel inspiratie aan op. Ook kijk ik veel op facebookpagina’s waar urban kledingstijl op wordt geadverteerd.”

Seoel

“Ik ben nu twee weken in Nederland; ik was er hiervoor nog nooit geweest, ook niet om te kijken naar de studie die ik hier nu ga volgen. Seoul en Korea verschillen erg van Rotterdam. Het is daar druk en overal zijn mensen. Ik vond het wel eng dat ik moest gaan, helemaal vanwege de spanningen met Noord-Korea: je weet niet hoe het gaat zijn als ik na mijn studie weer terug ga. Soms is zag ik in het nieuws dat er weer een aanval was: laatst was er een bericht dat een soldaat zijn benen verloor. Dan voel je de spanning in de stad wel stijgen, maar dat komt vooral ook door de media.”

Dienstplicht

“Volgend jaar ga ik een jaar studiepauze nemen, dan moet ik terug naar Seoul, in militaire dienst. Dat is verplicht. Iedereen haat het om daaraan mee te doen, ik ook. De condities zijn erg zwaar en de trainingen intensief. Maar het moet. Als ik klaar ben met mijn studie wil ik financiële accountant worden, of iets in het bankwezen doen.”

Favoriet ding: oorbel

Hyun Hee-2

“Ik heb altijd oorbellen in. Het past bij me. Er zit niet per se een diepere betekenis achter het kruisje, maar het is wel iets wat mij onderscheid van de rest.”