Stijl

“Een specifieke stijl heb ik niet. Vrolijke kleding, kleurtjes, verschillende patroontjes, daar houd ik van, het ligt er ook een beetje aan waar ik naar toe ga. Mijn kleding koop ik bij een winkel aan de Prinsengracht in Amsterdam, Verse | A Good Store, waar ik ook werk. Ze verkopen alleen duurzame kleding en accessoires. Het is eigenlijk een verzamelplaats van merken die vooral letten op duurzaamheid – bijvoorbeeld op hoeveel water er gebruikt wordt bij de fabricage – en of het ethisch verantwoord is. We checken de claims van de fabrikanten en vervolgens kopen we de kleren al dan niet in.”

Verantwoord

“Sinds een tijdje koop ik mijn kleding vrijwel uitsluitend bij Verse, maar ik heb natuurlijk ook nog spullen van voor die tijd; het is zonde om die weg te doen. Zo heb ik de zonnebril die ik vandaag draag ooit eens gewonnen op een festival in Amsterdam. Die bril vind ik nog steeds leuk. Nu ik het er zo over heb, denk ik dat je mijn stijl wel kunt benoemen, als verantwoord. Het moet er ook wel goed uitzien. Het zou eigenlijk normaal moeten zijn dat kleding voldoet aan bepaalde duurzaamheidsvoorwaarden.”

Manier van leven

“Met de master die ik gekozen heb – Global Business & Sustainability – hoop ik een beter begrip te krijgen van duurzame ontwikkeling om zo verandering te kunnen brengen in organisaties. Duurzaamheid is voor mij een manier van leven en gaat verder dan enkel kleding. Het is een bewuste levensstijl. Als je zelf verantwoorde kleding wilt dragen, zijn er genoeg mogelijkheden om die te kopen, zowel in winkels als online. Het is niet moeilijk of ingewikkeld en het hoeft ook niet duur te zijn.”

Favoriete accessoire

Annelieke-van-Leeuwen2

“Het gouden kettinkje dat ik draag heb ik van mijn grootmoeder gekregen.”