Stijl

“Deze broek trok ik aan, omdat die past bij mijn shirt, en dat heb ik net gekocht. Soms kleed ik me meisjesachtig, een andere keer pakt het stoerder uit, zoals nu. Wat er precies op het shirt staat, maakt me niet uit, zolang het maar matcht met de rest. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram en uit video’s die zie. De zonnebril heb ik op, omdat die toevallig in mijn tas zat toen de zon ging schijnen.”

Stoornis

“Vorig jaar heb ik Social Work gedaan, een hbo-studie waar ook psychologie inzit. Dat vond ik zo interessant dat ik heb besloten dat te gaan studeren. De werking van hersenen en het gedrag van mensen boeien me. Als iemand een stoornis heeft, wil ik weten of het te maken heeft met hersenfuncties of dat het aangeleerd gedrag is, of een combinatie van beiden. Zelf heb ik een eetstoornis gehad, waar ik gelukkig vanaf ben gekomen met hulp van mijn moeder, die er zelf ervaring mee heeft gehad toen ze jong was. Omdat ik de controle verloor over mezelf op een ander terrein – en ik ervan houd om de controle in handen te hebben – begon ik mijn eetgedrag te controleren. Ik at steeds minder. Maar dat ligt nu gelukkig achter me, al zal het zeker bijgedragen hebben aan mijn belangstelling voor psychologie.”

Tatoeages

“Ik heb twee tatoeages, waarvan er één de band met mijn broer en zus verbeeldt en de ander de opluchting over het overwinnen van mijn stoornis – met het woord Bellissima. Ik heb een nieuwe, betere kijk op het leven gekregen. Ik heb nu ook veel zin om aan mijn nieuwe studie te beginnen.”

*De achternaam is bij de redactie bekend.