Het diversiteitsbeleid van de Erasmus Universiteit, en dan met name het Diversity Student Board, is ‘onnodig en ongewenst’. Dat vindt de JOVD Rijnmond. Volgens de VVD-jongeren kan het geld beter besteed worden aan goed onderwijs.

De EUR heeft een Diversity Student Board, bestaande uit twee studenten, Kimberley Walden en Jursica Mills. Beiden hebben een aanstelling als student-assistent van vier uur per week. Daarmee kosten ze waarschijnlijk rond de 100 euro per week.

'Te duur'

De JOVD Rijnmond vindt de Diversity Student Board te duur, maar hoeveel het precies kost weet de VVD-jongerenorganisatie niet. “De EUR heeft het totale budget voor diversiteitsbeleid niet bekendgemaakt, maar de Universiteit van Amsterdam budgetteert maar liefst 375.000 euro. JOVD Rijnmond betreurt het dat dit behoorlijke bedrag niet ten goede komt aan de kwaliteit van onderwijs voor alle studenten, zoals extra werkplekken, onderzoeksfaciliteiten of scholing voor docenten”, schrijft de politieke beweging in een persbericht.

Verder denken de JOVD’ers dat ‘dit soort besturen’ weinig oplost of zelfs averechts werkt. Daarbij baseren ze zich op verhalen uit de Verenigde Staten. “Mensen worden hierdoor juist uitgesloten als ze níet tot een minderheid behoren. Dit leidt tot spanningen binnen de universiteitsgemeenschap.”

De EUR kon dinsdag geen commentaar geven op de aantijgingen van de JOVD.