Interim-bestuurder vervangt CvB-lid Bart Straatman

Eddy Hus (44) neemt per 1 juni de taken over van Collegelid Bart Straatman, die aftreedt wegens gezondheidsredenen.

Eddy Hus (l) en Bart Straatman (r). Beeld: Interim-bestuurder vervangt CvB-lid Bart Straatman

Eddy Hus is door de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit per 1 juni benoemd als tijdelijk lid van het College van Bestuur.  Hij vervangt Bart Straatman.

Straatman zou per 1 september aftreden, maar legt om gezondheidsredenen nu al zijn werkzaamheden neer. In de afgelopen maanden werkte Straatman vanwege zijn gezondheid al met een lichte portefeuille.

'Bijzonder spijtig'

De Raad van Toezicht noemt het ‘bijzonder spijtig’ dat Bart Straatman zijn tweede bestuursperiode niet heeft kunnen afmaken en spreekt ‘grote waardering’ uit voor zijn werk sinds zijn aantreden in februari 2010.

Na de zomer zal officieel afscheid genomen worden van Straatman. De werving van een opvolger voor Straatman is op dit moment bezig.

Hus was eerder interim-bestuurder bij de NHL Hogeschool, de Radboud Universiteit en de Hanze Hogeschool. Daarvoor werkte hij als consultant. Hus studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

  • Eerder

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.