Bart Straatman vertrekt per september 2017 als lid van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit. Dat heeft hij zelf in een e-mail aan medewerkers van de universiteit bekendgemaakt.

Straatman legt zijn functie neer omdat hij al langere tijd met gezondheidsproblemen kampt. Daardoor is hij op dit moment enige weken afwezig. “Ik vond het een moeilijke beslissing. Maar noodzakelijk. Zowel in het belang van mijn gezondheid als voor de EUR. Maar ik ben blij dat de kogel nu door de kerk is”, schrijft hij in de mail.

Backup

“Voor de korte termijn richt ik mij op het hervatten van mijn werkzaamheden in januari. Omdat mijn gezondheid kwetsbaar blijft, heb ik in overleg met mijn collega-CvB-leden besloten mijn portefeuille enigszins aan te passen.” Zo wordt het Calamiteiten Management Team permanent overgedragen aan collegevoorzitter Kristel Baele. Voor alle taken van Straatman wordt een ‘backup’ aangewezen in het CvB voor de gevallen waarin hij zelf niet aanwezig is. Hij blijft aanspreekpunt voor zijn eigen onderwerpen.

Straatman (1956) werd in 2010 lid van het College van Bestuur. Zijn belangrijkste taken liggen op het terrein van de financiën, economisch beleid, terrein en gebouwen en informatievoorzieningen.