Hier ga je als eenzame international in Rotterdam een biertje drinken

Stampvol altijd, dat Locus Publicus. En wat moet je op zo’n eenzame donderdagavond als eenzame international in The Student Hotel? Locus International kan een oplossing zijn.

Beeld: Hier ga je als eenzame international in Rotterdam een biertje drinken

Locus International, twee deuren náást Locus Publicus gevestigd, staat bekend als het jongere zusje van het razend populaire bierlokaal. De hippere van de twee, zou je óók kunnen zeggen.

Het is alsof de eigenaar ‘de Locus’ gekopieerd heeft en met een hip bezempje door de zaak is gegaan. Donker, maar met een infographic van het ‘brewing process’ op de muur geschilderd. Flesjes in het zicht, maar omlijst met kleurig achtergrondlicht. Een bruine kroeg, maar dan 2.0.

Marketingtruc

De in 2014 geopende zaak richt zich op internationale studenten. Zich onderscheiden doet het lokaal nauwelijks: het zit ‘m volgens de barman vooral in de naam. Verder staan op een krijtbord allerlei buitenlandse woorden gekrabbeld. De Chinese tekens voelen nog het meest internationaal aan. En er is meer ruimte om te zitten. Daar houden buitenlanders van, weet de barman te vertellen.

De marketingtruc lijkt te werken. Op deze donderdagavond spreken de klanten – allemaal student – nauwelijks Nederlands. Daarbij komen verdacht veel van hen uit de richting van The Student Hotel te komen. Het is de gedroomde hofleverancier.

Star Wars

Soms voelt het café als een Ierse pub. Maar ook daar weer een verbeterde versie van. Voetbal op grote televisieschermen, maar geen pubpubliek met lang, ongewassen haar en een Star Wars-shirt aan. Voor de gemoedelijkheid is dat niet onprettig.

Opvallend is dan wel weer de muziekkeuze: bij binnenkomst staat oude meuk als The Final Countdown op. Reden te meer om wat harder met elkaar te praten. Meer moet je in Locus International ook eigenlijk niet willen. En dat is prima.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.