Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

Manon tipt: Het Keilecafé

Het is misschien niet een locatie waar je dagelijks langs komt, maar de Keilewerf in het Vierhavengebied is wat mij betreft de eerste twee weken van mei the place to be in Rotterdam. Van 3 tot en met 14 mei vindt hier namelijk het Keilecafé plaats; een gratis festival waar kunst, muziek en goed eten centraal staan. Omdat er elke dag iets anders te doen valt (met uitzondering van maandagen en dinsdagen, dan is het festivalterrein gesloten), leek het me een goed idee om mijn persoonlijke favorieten alvast met jullie te delen! Met om te beginnen de vintagemarkt op zondag 7 mei. Liefhebbers van vintage, vinyl, kunst en design zoals ik kunnen hier de hele dag hun hart ophalen terwijl verschillende dj’s voor goede achtergrondmuziek zorgen. Donderdag 11 mei staat bij mij ook al in de agenda, want dan verzorgt Roffa Mon Amour een film, terwijl de koks van het Keilecafé voor een bijpassend gerecht zorgen. And last but not least sta ik zaterdag 12 mei vanaf 19.00 uur te dansen op de muziek van dansvoer. Koptelefoon op en dansen maar. Zie ik je daar? Het complete programma van het Keilecafé vind je op Facebook.

Van woensdag 3 t/m zondag 14 mei // Keilecafé // Gratis entree

Jeffrey tipt: Vrijheidsfestival Rotterdam

Op vrijdag 5 mei kun jij voor 15 euro het spreekwoord ‘vrijheid blijheid’ zowel letterlijk als figuurlijk eens goed beproeven op het Vrijheidsfestival Rotterdam. Studentenvereniging Laurentius verzorgt samen met evenementenorganisatie Give Soul deze muzikale trip van opzwepende techno en groovy house nabij Stadion Woudestein. De muziekstijlen zullen niet door elkaar worden gemixt, aangezien het festival is verdeeld in twee area’s. Zo kunnen de technojunkies en de housevlinders van elkaar gescheiden blijven. Op het technoterrein zullen Stranger, Remco Beekwilder, Emiel Zwart en mijn persoonlijke favoriet ROD de bpm aardig opvoeren. Aan de andere kant van het festival zal onder andere Chris Stussy met iets minder geweld en wat meer vrolijkheid de draaitafels bedienen. Koop dus snel je kaartje en leg je zomerse outfit alvast klaar, dan zorg ik ervoor dat het zonnetje zal stralen!

Vrijdag 5 mei // Stadion Woudestein // 15 euro

Esmeralda tipt: Festival TREK

Stel je voor. Je ligt op een zonnige dag heerlijk in het park, je hebt een speakertje, goed gezelschap en je zonnebril bij je. Je dag kan niet meer stuk. Tot je honger krijgt. Tja, allemaal leuk die parkjes, maar lekker eten vind je nou nooit om de hoek en zo gestructureerd om van tevoren een picknickmand in te pakken ben je nou ook weer niet. Festival TREK is de ultieme oplossing! Ga een willekeurige dag tussen 11 en 14 mei eens naar het Vroesenpark en je honger en dorst worden gestild. Wat is er nou fijner dan geëntertaind te worden door jonge theatermakers en intieme live performances terwijl je twee stappen verwijderd bent van de dichtstbijzijnde foodtruck? De enige kosten die je maakt zijn de 2,50 voor een glas die je gedurende het hele festival kan hergebruiken en je eigen consumpties natuurlijk.

Van donderdag 11 t/m zondag 14 mei // Vroesenpark// Gratis entree