sara-015
Sarah Ruigrok. Beeld door: Ronald van den Heerik

Stijl “Mijn stijl is in een paar woorden: anders, pop en bij elkaar passende kleuren. Met pop bedoel ik dat de vonken ervanaf vliegen. Ik vind het heel belangrijk om er stijlvol uit te blijven zien als ik iets opvallends draag. Ik draag geen gekke of al te flamboyante kledingstukken – ik wil me wel mooi blijven voelen. Comfort vind ik ook heel belangrijk, maar je zult me op de universiteit nooit in een joggingbroek zien rondlopen.”

Mode “Ik wil later graag iets in de mode doen – ik houd heel erg van mode, zoals je misschien al gemerkt hebt. Ik ben lid geworden van de New Fashion Society op de campus en zit in het seminar-team. Wij regelen sprekers voor onze evenementen en onderhouden alle contacten met hen. Van jongs af aan heb ik al een scherp oog voor mode. Ik herinner me hoe ik vroeger altijd kon zien of mijn moeder iets nieuws droeg.”

IBCoM “In de modewereld wil ik graag op een marketing- of pr-afdeling werken. Ik ben heel erg tevreden over IBCoM. Het biedt een prima balans tussen communicatiewetenschappen en creatief ondernemen. Dit studiejaar kan ik mijn specialisatie kiezen. Ik heb niet voor een modeopleiding gekozen, omdat de managementkant van mode me meer interesseert dan het creatieve aspect ervan. Ik heb het gevoel dat ze je op modeopleidingen alleen maar leren hoe je ontwerper kunt worden.”

sara-021

Favoriet ding

Telefoon(hoesje) “Mijn favoriete ding is zonder twijfel mijn telefoon. Niet zozeer het model, maar dat het een mobiele telefoon is. Ik heb mijn telefoon altijd graag bij de hand, omdat ik zo voortdurend in contact met mijn vrienden ben en omdat alles erop staat wat ik nodig heb. Agenda, kalender, entertainment, e-mails. Ook vind ik het hoesje erg leuk. Het is van Blond Amsterdam en ik vind de opvallende kleuren te gek. Het valt op, net als mijn stijl.”