De Erasmus Charity Run van afgelopen zondag heeft 16.171 euro opgebracht. Voor dat bedrag renden ruim 500 studenten en medewerkers van de EUR een hele of een kwart Marathon van Rotterdam. Het College van Bestuur maakte donderdag bekend dat het 15.000 euro aan dat bedrag toevoegt, wat het totaal brengt op 31.171 euro.

Het bedrag gaat naar het nieuwe Erasmus Scholarship Fund. Deze organisatie geeft een beurs van 18.000 euro aan studenten die financiële steun nodig hebben om te kunnen studeren aan de universiteit. De studenten en medewerkers van de EUR kunnen met het bij elkaar gesprokkelde geld twee beurzen financieren.

Vorig jaar minder geld van het College van Bestuur

De Erasmus Charity Run is een jaarlijks terugkerend evenement tijdens de Marathon van Rotterdam. In 2016 haalde de Charity Run een iets lager bedrag op, namelijk 29.846 euro. De studenten en medewerkers renden 16.846 euro bij elkaar, meer dan dit jaar. De bijdrage van het College van Bestuur was juist iets lager: 13.000 euro.