Stijl: “Minimalisme is de stijl die het meest aansluit op mijn persoonlijke smaak. Ik beperk me graag tot één palet van meestal neutrale kleuren. Wat absoluut niet in mijn garderobe mag ontbreken zijn een bomberjack, stoere, wijdvallende spijkerbroeken (boyfriend-fit), broekrokken zoals die ik nu aan heb, en witte sneakers. Trends volg ik wel, maar sommige passen niet bij mijn religieuze overtuiging. Die trends vind ik dan opnieuw uit, zodat ik een stijl op mijn manier toch kan dragen.”

ditbenik

Mannenkleding: “Ik koop het liefst op de mannenafdeling. Mijn vader kocht er al kleren voor mij; die gewoonte heb ik kennelijk overgenomen. Ik houd van die androgyne vibe, dat je iemands geslacht niet kunt raden, fascinerend vind ik dat. Als ik op de mannenafdeling aan het winkelen ben, voel ik wel een zekere vooringenomenheid om mij heen. Meer dan eens zeiden ze bij de kassa: ‘Dit zijn mannenkleren, hoor.’”

Zuid-Korea: “Ik ben naar Zuid-Korea gegaan om er politicologie te studeren. Eerst wilde ik psychologie doen, maar nog liever wilde ik in Azië zijn. Studeren in Zuid-Korea biedt me de mogelijkheid verder te kijken dan de westerse cultuur, wat ook blijkt uit de manier waarop we politiek bestuderen en benaderen. Met de keuze voor Zuid-Korea wilde ik mijzelf op de proef stellen, kijken hoe ik mij zou gedragen in een land dat bepaald geen smeltkroes is.”

Favoriet ding: “Mijn zwarte Swatch-horloge is het object waaraan ik op dit moment het meest ben gehecht. Dat komt simpelweg omdat het zo praktisch is. Ik heb als kind op heel veel plekken gewoond, en daaraan heb ik het gevoel overgehouden altijd uit een koffer te leven. Door al die verhuizingen kon ik nooit iets voor een lange periode bezitten. Gaandeweg is mijn horloge onmisbaar voor me geworden, een onderdeel van mijn garderobe én van mijn dagelijkse kleedroutine.”