Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Crazy Sexy Cool

Na even goed bijgekomen te zijn van alle drukte rondom de feestdagen, smacht mijn feesthart inmiddels weer naar een avondje goed losgaan. Zoals al mijn vrienden weten, is niks mij te gek, en sla ik dus ook een gezellige verkleedpartij zoals carnaval niet over. Maar om nou helemaal alleen naar Brabant af te reizen, is weer wat overdreven. Gelukkig heeft Rotterdam de carnavalseditie van Crazy Sexy Cool! Verkleed als politieagente, Catwoman of Sneeuwwitje (daar ben ik nog niet helemaal uit) dans ik de sterren van de hemel op zaterdag 4 februari in de Maassilo, kom jij ook? Voor 22,50 euro ben je er bij, maar wees snel want het is bijna uitverkocht.

Zaterdag 4 februari // Maassilo // 22,50 euro

jeffrey-tipt
15871669_1222478257846078_4011953686439012932_n
Beeld door: Modular|Music

Jeffrey tipt: Modular Factory Edition

Ben je nou niet zo in de mood voor een verkleedpartij? Dan kun je op zaterdag 4 februari altijd nog tien verdiepingen hoger (Factory 010) genieten van wat Modular Music voor je in petto heeft. Dit feest staat garant voor een tal van modieuze platen vol harmonie, tot vrolijke vocalen en opzwepende muziek. Stilstaan is er hier niet bij en zo kun je ook in februari nog makkelijk je goede voornemens wat betreft meer bewegen doorzetten.

Verder heb ik nog drie tips voor je. Zorg dat je de exclusieve –slechts één keer eerder vertoonde– samenwerking van Âme en Job Jobse op de mainstage niet mist! Dan voor de ontdekkingsreizigers onder ons: neem ook zeker een kijkje in de nog nooit gebruikte zaal ‘tropical basement’ genaamd. Hier zal de dansvloer dampen door de exotische muziek van onder andere Woody en Afrobot. Als laatste tip wil ik je meegeven om je toegangsbewijs niet online te kopen, maar fysiek te halen bij Funkie House Rotterdam. Zo heb je voor 23 euro je kaartje, een Modular-tas en ook nog eens 15 procent korting op een product naar keuze.

Zaterdag 4 februari // Factory 010 // 23 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Art Rotterdam

Eén van de evenementen waar ik elk jaar het meest naar uit kijk is Art Rotterdam. Deze art fair wordt elke winter in de Van Nelle Fabriek georganiseerd en zal dit jaar van 9 tot en met 12 februari plaatsvinden. Op de art fair worden meer dan 100 kunstenaars en galleries vertegenwoordigd uit binnen- en buitenland. Je kan er van alles zien; sculpturen, fotografie, videokunst, bewegende installaties. You name it and it’s there. Persoonlijk ga ik niet alleen voor de kunst naar de art fair, daarvoor kan je tenslotte ook gewoon naar een museum. Wat een art fair zo leuk maakt is het soort mensen dat er rondloopt. Natuurlijk zijn er ‘gewone’ bezoekers zoals jij en ik, maar er lopen ook art dealers en collectors rond, en dat zorgt voor een bijzonder sfeertje. Zij komen naar de art fair om in kunst te handelen en dat is leuk om een keertje van dichtbij te zien. Let ook vooral op de prijsjes die naast de meeste werken hangen! Ondanks dat wij studentjes het overgrote deel van de werken niet kunnen veroorloven, is het wel leuk om je even te wanen in de kunstwereld. Gelukkig is een kaartje voor de art fair wel betaalbaar, online kan je een ticket voor 13,50 euro kopen.

artrotterdam
Beeld door: Geer Broertjes

Donderdag 9 t/m zondag 12 februari // Van Nelle Fabriek // 13,50 euro