Minicollege: Hoe efficiënt is thuiswerken?

Nick van der Meulen (RSM) vertelt in een videocollege voor Studio Erasmus over de balans tussen werk en privé.

Geregeld verschijnen er persberichten dat thuiswerken veel efficienter, maar deze berichtgeving blijkt doorgaans op niets gebaseerd. De vraag is dus of het klopt. Nick van der Meulen (EUR) doet een uitgebreid onderzoek naar de effecten van thuiswerken en vertelt er op een zodanige manier over, dat je nooit meer hetzelfde achter je thuisbureautje zit.

Voor zijn promotieonderzoek ‘The Distance Dilemma’ wilde Van der Meulen uitzoeken hoe bedrijven tegemoet kunnen komen aan werknemers die flexibel en zelfstandig willen werken. Maar dan wel zonder dat dit ten koste gaat van de veronderstelde voordelen die zouden ontstaan wanneer mensen samen werken op één locatie: betere samenwerking en delen van kennis. De Rotterdamse onderzoeker was vooral benieuwd naar welke onderdelen van een digitale werkomgeving, nodig om flexibeler te werken, uiteindelijk ook echt bijdragen aan betere bedrijfsprestaties.

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit, waarin de brug wordt geslagen tussen wetenschap en maatschappij.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.