Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Ten Walls Equalized Tour

In de zomer van 2015 was men er nog van overtuigd dat Ten Walls zijn carrière om zeep had geholpen. Hij had namelijk zijn ernstig homofobe mening op Facebook gekalkt, waardoor hij in minder dan 24 uur veranderde van technoheld in de meest gehate man op het web. Vele spijtbetuigingen volgden, maar dat mocht niet meer baten voor de dj. Nu, dik anderhalf jaar later, vinden zijn fans dat hij genoeg heeft geboet voor zijn uitspraak. Zijn eerste tour na het voorval is in volle gang en hij brengt zijn nieuwe muziek naar de hele wereld, van Azië tot Toffler Rotterdam. Laten we met zijn allen vergeten en vergeven, want wees eerlijk, zijn muziek is gewoon goed.  Mocht je me niet geloven, druk dan eens op de onderstaande oranje play-knop. Wedden dat jij op 20 januari op zijn zachte en diepe sounds staat te dansen?

Vrijdag 20 januari // Toffler // 17,50 euro

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: International Film Festival Rotterdam

Op de middelbare school werd ik er al mee geconfronteerd: Het International Film Festival Rotterdam. Je kon een filmpje maken en als je goed genoeg was, werd je uitgezonden op het Festival. Aangezien ik niet zo’n held was met filmen, interesseerde het me toen niet veel, maar later maakte ik het Festival zelfs mede mogelijk! Niet als filmproducent, maar als bediening voor een feest in het citizenM-hotel bij de Oude Haven (bijna hetzelfde). En daarom kan ik je vertellen dat je, mits je een echte filmfanaat bent, dit niet moet missen. En zeker het openingsfeest niet! Dat is op 25 januari in de Doelen en in Pathé. Ik hou wel van een dansje en dit is weer eens wat anders dan met zijn allen hossen in De Beurs, dus ik ben er bij! Jij ook?

Woensdag 25 januari // De Doelen & Pathé // 10 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Peter Lindbergh special tour

Deze is voor alle fotografieliefhebbers onder ons! Op zaterdag 28 en zondag 29 januari is de legendarische fotograaf Peter Lindbergh in de Kunsthal om een tour te geven door zijn eigen tentoonstelling Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography. Meneer Lindbergh draait al behoorlijk wat jaren mee in het vak, en schiet zelfs op 72-jarige leeftijd nog steeds prachtige plaatjes. Zijn zwart-wit beelden inspireren niet alleen mij, maar ook vele anderen. Natuurlijk is de tentoonstelling op zichzelf al zeker het bezoeken waard, maar nog leuker is het wanneer the man himself de verhalen achter de foto’s kan vertellen. Met een normaal entreekaartje van 12 euro kun je meedoen aan een tour. Meld je alleen wel op tijd aan via [email protected]. De tourtijden vind je hier.

IMG_0346

Zaterdag 28 en zondag 29 januari // Kunsthal Rotterdam // 12 euro