Het begin van het nieuwe jaar spoort aan tot reflectie. Wat kan er dit jaar nog beter? Dat geldt niet alleen voor studenten, ook de universiteit als geheel kan vast nog wel verbeterd worden. Wat zou de EUR in 2017 moeten aanpassen? EM vroeg het aan studenten op de campus.

1) Studieplekken

Wie je er op de campus ook naar vraagt, iedereen noemt dit verbeterpunt: studieplekken. Het tekort is een groot probleem voor studenten, vooral in het Polakgebouw. Mathias Schmid, een 19-jarige International Business Administration-student oppert een oplossing: “Misschien kunnen ze de tentamenperiodes wat meer spreiden, zodat niet iedereen tegelijk het Polak in wil.” “Of ze zouden studieboeken uit de bibliotheek ook in andere gebouwen moeten neerleggen, in plaats van alleen in het Polak.”, brengt Thijs Steigenga, een 22-jarige Bestuurskundestudent in. “Verder zou het natuurlijk fijn zijn als de Bibliotheek zo snel mogelijk af was, zodat iedereen ook daar weer kan studeren.” Die gaat volgens planning inderdaad in 2017 open.

2) Betere website

Studenten ervaren de website van de EUR als vrij onoverzichtelijk. Hij is voornamelijk gericht op aspirant-studenten, maar voor de huidige studenten is het soms lastig om de juiste informatie te vinden om bijvoorbeeld een afspraak met een studieadviseur te maken. Marlena Fishell, een 21-jarige IBCoM-studente, is er gefrustreerd over: “De site is gewoon zo ingewikkeld! Ik zoek altijd via Google: Ik zoek wat ik nodig heb, en ik hoop dat ik op die manier dan naar de EUR-site verwezen wordt.”

3) Centraal punt voor verenigingen

Op de campus is nergens een centrale plek waarop je kan zien welke studentenverenigingen er allemaal in Rotterdam te vinden zijn. Gayathri Renil, een 22-jarige masterstudente Marketing Management stelt daarom één centrale plek in een gebouw voor waar iedere student de verenigingen ook na de Eurekaweek nog even kan bezoeken. “De introductie is maar één week in het hele jaar en het zou fijn zijn als de studenten weten waar ze terechtkunnen om het allemaal nog een keertje te kunnen bekijken.”

4) Logischere namen gebouwen

De namen van de gebouwen op de campus komen niet overeen met de letters die bij de gebouwen horen, en dat blijft voor eerstejaars een obstakel. Coen Bouricus, een 23-jarige student Bestuurskunde: “Ik denk dat het wel lastig is om te snappen waar alles is, als je hier voor het eerst komt. Het Theilgebouw is bijvoorbeeld niet het T-gebouw, zoals je zou verwachten, maar het C-gebouw.”

5) Gratis koffie en water

Drinken is op de EUR overal te krijgen, maar de prijs is helaas niet altijd even studentikoos. “Bij het Onderwijscentrum van de faculteit Geneeskunde is de koffie gratis”, weet Coen Bouricus, “dus waarom hebben wij dat op onze campus niet?”, vraagt hij zich af. (inmiddels is de koffie bij Geneeskunde niet meer gratis, red.) Ook Cindy Wilhelm, een 23-jarige International Bachelor of History-studente pleit voor gratis drank op de campus. “Het zou fijn zijn als er in elk gebouw een watertank stond waar je gratis water kan tappen.”