Een brallend balletje heeft van het happy hour genoten en geeft zijn drankjes voor de deur in vaste vorm terug aan de maatschappij. Het is onduidelijk of het balletje aan de burger challenge – binnen een half uur jezelf doodeten met een burger van 750 gram en een halve kilo patat – heeft deelgenomen. Wel doet het denken aan de jaren dat Amigos hier nog aan de Oostzeedijk zat en goedkope tapas verkocht.

concordia 7
Goed!

Dat is ruim een jaar geleden. Ondertussen is de zaak in Mexicaanse stijl gebleven. Zo is het mannentoilet bestemd voor caballeros, en dineren gasten in een Narcos-achtige setting. De kwaliteit van het eten is wél verbeterd, al was daar weinig voor nodig. Ook prettig: de burgers kosten nog geen tientje.

Maar dat zijn details. Uw recensent schuift vanavond aan voor de pubquiz. Op het juiste moment: voor het eerst is de quiz – die tweemaandelijks gehouden wordt en een paar euro kost – niet meer insanely difficult. Na klachten heeft het personeel voor een nieuwe vragenlijst gekozen. Hoop gloort.

Wall of fame

concordia 6

Enfin. Zo’n pubquiz trekt een bepaald publiek. Voornamelijk internationale studenten, zo blijkt. De quiz is dan ook in het Engels. Ook aanwezig: het eeuwige groepje bollebozen met bril, hoog voorhoofd en een nog veel hoger intelligentiecoëfficiënt.

En, vanzelfsprekend, de uitslovers. Types die de wall of fame – oh, de eer – domineren en dat feit liever niet geheimhouden. Zo’n groepslid komt dan aan tafel staan, wijst naar het bord en zegt: ‘Daar komen we zo voor de zesde keer op.’

Knipogen en een Prodent-lach

EM_Kroeg Concordia NL

Het maakt de sfeer broeierig. Gelukkig zijn daar de twee – de quiz blijkt een mannending – enige vrouwelijke internationals, die denken met knipogen en een Prodentlach eveneens punten te scoren.

De telefoons moeten van tafel, een belevenis op zich. Wat dan volgt is een stroom alsnog insanely difficult questions. Het duurt zo’n drie uur. Halverwege is het ‘ineens’ happy hour. Een slimme zet, want van alle ellende krijg je dorst.

Een aanrader, zeker. Maar check eerst de wall of fame en kijk of winnen reëel is. Of leer uit het hoofd dat Adolf Hitler zich op zijn 56e van het leven beroofde. Dat kan natuurlijk ook.