De Burgemeester Oudlaan gaat 23 december weer open. De Collegelaan op de campus is vanwege de opening eenrichtingsverkeer geworden. De trams rijden pas in april weer volgens normale dienstregeling.

Het is nog even wachten tot tramlijn 7 weer gaat rijden volgens de gebruikelijke route. De gemeente werkt nog aan de Goudse Rijweg en de Vlietlaan, die op de route van de tram liggen. “De verwachting is dat die werkzaamheden rond april 2017 klaar zijn, mits we geen horrorwinter krijgen”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Eenrichtingsverkeer Collegelaan

De gemeente begon bijna een jaar geleden, in januari 2016, samen met de RET aan een grote opknapbeurt van de Burgemeester Oudlaan. Ze lieten de tramsporen vervangen, hielden groot onderhoud aan de weg en vervingen het riool.

De Collegelaan zal eenrichtingsverkeer worden na de opening. Leveranciers moeten de Collegelaan oprijden vanaf de Burgemeester Oudlaan en de campus verlaten aan de kant van de Kralingse Zoom.