Burgemeester Oudlaan voor kerst open

Tram 7 stopt in april pas weer op de gebruikelijke halte.

De laatste hand wordt gelegd aan de Burgemeester Oudlaan. Beeld: Marko de Haan

De Burgemeester Oudlaan gaat 23 december weer open. De Collegelaan op de campus is vanwege de opening eenrichtingsverkeer geworden. De trams rijden pas in april weer volgens normale dienstregeling.

Het is nog even wachten tot tramlijn 7 weer gaat rijden volgens de gebruikelijke route. De gemeente werkt nog aan de Goudse Rijweg en de Vlietlaan, die op de route van de tram liggen. “De verwachting is dat die werkzaamheden rond april 2017 klaar zijn, mits we geen horrorwinter krijgen”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Eenrichtingsverkeer Collegelaan

De gemeente begon bijna een jaar geleden, in januari 2016, samen met de RET aan een grote opknapbeurt van de Burgemeester Oudlaan. Ze lieten de tramsporen vervangen, hielden groot onderhoud aan de weg en vervingen het riool.

De Collegelaan zal eenrichtingsverkeer worden na de opening. Leveranciers moeten de Collegelaan oprijden vanaf de Burgemeester Oudlaan en de campus verlaten aan de kant van de Kralingse Zoom.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.