Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Rotterdamse Rave: Elements Showcase

Alle bladeren zijn inmiddels wel van de bomen geblazen en we kunnen het gaan hebben over je partyplanning voor de feestdagen. Ben jij een beetje duister aangelegd en vind je het niet erg om er op kerstavond uit te zien als Sméagol die net uit zijn befaamde grot komt? Dan is Rotterdamse Rave: Elements Showcase op 23 december het juiste feestje voor jou! Door de gebalanceerde mix van goed geluid, mooie visuals en een rauwe locatie (Factory 010) belooft het een avond te worden met rave-perfectie als motto.  Schenk jezelf dus dit mooie kerstcadeautje voor slechts 17,50 euro en wie weet tot daar!

Vrijdag 23 december // Factory 010 // 17,50 euro

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: De Passe-Partout van Sfeerhoreca Rotterdam

De Passe-Partout van Sfeerhoreca op 31 december 2016: zes feesten voor maar 20 euro, wie wil dat nou niet? Voor als je het uitgaansleven in Rotterdam eens tot de bodem uit wil pluizen is dit helemaal jouw evenement. Beurs, the VIP Room, George Club & Drink, Get Back, de Vrienden Live en de Après Skihut, je komt er allemaal. Ja, tuurlijk vermijd iedereen in nuchtere toestand zo veel mogelijk die laatstgenoemde, maar zeg nou zelf : de mooiste verhalen eindigen daar. Ook heb ik goede dingen over de VIP room gehoord dus daar zou ik ook even gaan kijken. Kaartjes zijn in de voorverkoop op de sites van de genoemde cafés en mochten er nog kaartjes over zijn, worden die aan de deur verkocht. Die drukte aan de deur is alleen echt niet te doen, weet ik uit ervaring, dus wees er snel bij.

Zaterdag 31 december // Centrum van Rotterdam // 20 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Beelder van J.A. Deelder in de Kunsthal

Als je één iemand zou moeten aanwijzen als de meest Rotterdamse Rotterdammer, wie zou dat dan zijn? Ik zeg Jules Deelder! Als dat geen belletje doet rinkelen, helpt het misschien als ik je vertel dat hij de nachtburgemeester van Rotterdam is. Maar ook de man die een tijd lang de reclame voor Robijn sierde met zijn slogan wat zwart is moet zwart blijven. Ondanks dat deze oer-Rotterdammer altijd zwart draagt, maakt hij verbazingwekkend kleurrijke beeldjes. Anderhalf jaar lang verzamelde de dichter van alles en nog wat; van cocktailstampertjes tot rietjes en tandenborstels. Met lijm maakte hij er vervolgens gekke creaties mee, en deze kan je binnenkort komen bekijken in de Kunsthal. Op zaterdag 17 december om 15.00 uur opent Jules Deelder zelf de tentoonstelling Beelder …van J.A. Deelder. Met je studentenpas ben je binnen voor 6 euro en heb je een Rotterdampas of Museumkaart, dan kost het je geen cent. Natuurlijk kan je ook de andere tentoonstellingen bezoeken. Je hebt tenslotte kerstvakantie, tijd zat!

Jules Deelder in een kroeg
Beeld door: Wim de Jong

Zaterdag 17 december // De Kunsthal // 6 euro