Alledaagse beslommeringen, kleine en grote irritaties en een hekel aan hbo’ers. Op EUR Confessions, een facebookpagina waar studenten van de EUR anoniem hun hart kunnen luchten, vind je het allemaal. Omdat EUR confession #500 een feit is, verzamelde EM tien pareltjes van ontboezemingen, verdeeld over vijf immer terugkerende thema’s op de facebookpagina. En wie zit er nou eigenlijk achter deze digitale biechtstoel?

Wie zitten er achter de EUR Confessions?

Het grote raadsel achter de EUR Confessions is natuurlijk: wie krijgt al die ontboezemingen binnen, wie selecteert ze en wat komt er níet online? Speurwerk van EM leidt naar twee oud-studenten van de EUR. De twee zijn samen een bedrijfje begonnen dat het delen van busjes regelt bij festivals. Binnenkort meer in een interview met de bedenkers. Wordt vervolgd!

Liefde(sverdriet), seks en porno

Op EUR Confessions durft iedereen zich onbeschaamd te uiten dankzij de mogelijkheid anoniem een bekentenis te doen in een Google formulier. Wat ‘Over de streep/Challenge Day’ is voor de middelbare scholier, is deze facebookpagina voor de student. Als je die echt zou kennen, dan zou je weten dat ze seksuele escapades begaan in de metro, ze verliefd zijn op tutoren en professoren en ze bang zijn voor onafgesloten incognitovensters in openbare ruimtes.

De surveillancegranny's

De surveillanceoma’s bleken geliefd, ze zijn door de EUR-student in het hart gesloten dankzij hun steenkolenengels.

Het architectonische hoogtepunt van de campus: Polak

Polak, een lust voor het oog met futuristische wc’s en Harry Potter trappen, maar niet altijd even praktisch.

Andere ‘studenten’, lees: cursisten en scholieren

Een van de grootste irritaties op de facebookpagina: hbo’ers op de campus. Of, erger nog, het jaarlijks terugkerende fenomeen rond de eindexamenperiode: scholieren in de studieruimtes. Buiten die irritaties loopt altijd nog de eeuwige discussie wiens studie nou écht een studie is en welke studie eigenlijk een cursus (‘bedrijfskunde’) of beroepsopleiding (‘geneeskunde’) is.

TENTAMENSTRESSSSS!!1!!1

Eens in de vijf weken of tien weken worden studenten – dankzij aankomende tentamens – er weer aan herinnerd waartoe ze eigenlijk op de universiteit zijn: hun studie. En dan slaat de stress toe..