Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: De voorstelling ‘Stikken én Slikken’

Ben jij het zorgstelsel ook net zo zat als ik? Ik heb de gruwelijkheden met eigen ogen mogen aanschouwen toen mijn oma dementie kreeg: mijn familie verzorgde haar volledig zelf en heeft met moeite een zorgindicatie weten te regelen voor haar. Het is schandalig dat dat zo moeilijk te verkrijgen is en dat vinden De Verleiders ook. Met hun voorstelling Stikken én Slikken belichten ze op 1 december de corrupte kant van de zorg op een entertainende wijze. Een leuke maar dus ook zeer interessante avond, waar studenten van de Erasmus Universiteit aan het eind nog zullen worden getrakteerd op een discussie met de acteurs van de voorstelling. Daarom zijn eersterangkaarten in het Nieuwe Luxor, mits je ze bestelt via de webshop van SG Erasmus via je ERNA-account, voor studenten slechts 10 euro per stuk. Laat je kritische mening als student horen en bestel een kaartje!

Donderdag 1 december // Nieuwe Luxor Theater // 10 euro

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Blijdorp Winter Festival

Het wordt weer koud, en dat betekent behalve grote hoeveelheden warme chocolademelk uiteraard ook veel fijne en knusse winterfeestjes. Te beginnen met het Blijdorp Winter Festival in de Van Nelle Fabriek! Verwacht op 3 december een uitgebreide aankleding, die gaat van iglo’s en eskimo’s tot vuurkorven en ijssculpturen. Verder kan jij hier als winterparadijsvogel maar liefst 12 uur lang door feesten op onder andere hitjes van cultheld Tom Trago. Dus laat de Jägermeister rijkelijk vloeien en koop je winter-wonderland-entreebewijs nu voor 34 euro.

Zaterdag 3 december // Van Nelle Fabriek // 34 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Hete Hond eenjarig bestaan

Een van mijn favoriete plekken voor een portie gezelligheid is Highstreet Hotdog in de Hoogstraat. Naast dat je hier terecht kunt voor een goede hotdog, wordt er ook regelmatig een pre-party voor het uitgaan georganiseerd, genaamd Hete Hond. De reden dat ik graag bij Hete Hond kom, is omdat het er niet alleen om de muziek en drankjes gaat, maar dat er ook altijd wat te kijken valt. Zo werden er afgelopen zomer bijvoorbeeld zomerexpo’s georganiseerd met jonge Rotterdamse creatievelingen. Inmiddels bestaat Hete Hond alweer één jaar en dat vieren ze samen met Venour op vrijdag 9 december. De meeste studenten zullen Venour waarschijnlijk kennen van hun kledinglijn, maar de jongens van Venour maken ook toffe en toegankelijke kunst. Van 17.00 tot 23.00 uur kan je, onder het genot van een hotdog, gratis naar deze limited edition serie van Venour komen kijken en het eventueel zelfs kopen. Hé, is dat niet een leuk idee voor een origineel kerstcadeautje?

jef
Beeld door: Hete Hond

Vrijdag 9 december // Nieuwe Luxor Theater // Gratis entree