Stappen in gaykroeg De Regenboog leert twee dingen. Het blijkt retegezellig én extra glijmiddel is onontbeerlijk voor anale seks.

Dat laatste valt te lezen op het toilet van de feestkroeg die zich het beste laat omschrijven als Après Skihut voor homo’s. Een plakkaat op de muur instrueert de gast hoe een condoom om te doen, waarbij extra glijmiddel voor anale seks als ‘absoluut noodzakelijk’ wordt omschreven.

Leerzaam dus, zo’n avondje in De Regenboog. Gezellig ook. En soms schrikken. Bijvoorbeeld wanneer een warme hand op de rug van Uw recensent wordt gelegd om aan te geven dat iemand wil passeren.

Diep in de ogen

Waar in andere kroegen iets kleins als aantikken al agressie uitlokt, lijkt het hier een mooie truc voor wat extra lichamelijk contact. Grimmig is de sfeer het nooit, lachende gezichten zie je overal. Vooral bij de barman die zijn gasten wel erg diep in de ogen kijkt. De blik naar beneden houden is het devies.

Open deur: het zijn grotendeels mannen die op deze zaterdagnacht meezingen met de Spice Girls en de Backstreet Boys. Nog één: iedereen kent de teksten, iedereen zingt mee.

En het is proppen in de kleine zaak waar je mierzoete shotjes met namen als ‘roze sterretje’ kunt bestellen. Opvallend is een feestende Ma Flodder aan de bar. Met haar rijkelijk getatoeëerde vriendinnen breekt ze de tent figuurlijk af.

em_kroeg-de-regenboog

Maar dat betekent niet dat mooie meisjes ontbreken. Ze zijn er wel degelijk, al zijn ze zeldzaam en plakken ze zich stevig tegen hun gay best friends aan. Even een avondje onbespied, even een avondje veilig.

Een avondje dat overigens duurt tot 02.00 uur, wanneer de zaak sluit en iedereen massaal oversteekt en naar De Unie, gerund door dezelfde eigenaar, zwalkt – de discoballen, boa’s en Backstreet Boys achterlatend.

Wat blijft hangen is dat ene advies uit de toiletten.