Dit ben ik: Klara Otte

Eerstejaarsstudent Kunst- en Cultuurwetenschappen Klara Otte (23) maakt haar eigen kleding. "Momenteel maak ik veel broeken met wijde pijpen."

Beeld: Ronald van den Heerik
Beeld: Ronald van den Heerik

Stijl: “Ik draag niet graag zwarte kleding. Het leven kent al genoeg droevige momenten. Die wil ik niet nog verder benadrukken. Voor mijn kleren shop ik niet uitgebreid. Ik koop mijn kleding tweedehands of maak zelf kledingstukken. Schoenen zijn het belangrijkste onderdeel van een outfit. Ze vertellen me iets over iemands karakter en levenshouding. Mijn outfits bevatten altijd hoofddeksels, of het nu een sjaal, bandana of hoed is.”

Social media: “Bij social media gaat het meer om imago dan om de persoon zelf. Op Instagram plaatsen mensen een foto met de hashtag “outfit of the day”, terwijl ik weet dat sommigen zich speciaal voor de foto hebben gekleed. Daarom ben ik op Instagram mijn eigen versie van “outfit of the day” begonnen. Ik neem elke dag een foto, zelfs in mijn pyjama of joggingbroek.”

Kleding maken: “Ik heb geleerd om kleding te maken tijdens mijn stage voor Mode en Ontwerp bij grote winkelbedrijven. Momenteel maak ik veel broeken met wijde pijpen. Zo kan ik me een beetje onttrekken aan de huidige modetrends, zoals skinny jeans. Ik heb met mijn kleding geen hoger doel voor ogen, maar ik vind het wel leuk om mijn jassen van teksten te voorzien. Ik denk dat mensen hierdoor aan de dagelijkse sleur kunnen ontsnappen, al is het maar voor even.”

Zilveren ring met wietblad: “Deze ring heb ik van mijn oma gekregen toen ik twaalf was. Volgens mij wist ze niet wat dit figuur betekent. Ik doe hem nooit af. Mijn huid rond de ring is zelfs zichtbaar bruiner. Ik ben een paar keer op de ring gaan staan en daardoor is hij wat vervormd, maar ik blijf hem dragen.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.