Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: Het Cameretten festival

Zaterdag 22 oktober heb ik me helemaal scheef gelachen om de legendarische Brigitte Kaandorp die weer eens een keer werd uitgezonden. Haar lied “Ik heb een hééél zwaar levûh” is gewoon veel te mooi! Toen ik dus een evenement voor eind november mocht uitzoeken om aan jullie voor te stellen, was de keuze snel gemaakt. Het Cameretten festival van 23 tot en met 26 november in het Nieuwe Luxor Theater natuurlijk. Leuk weetje: onze Brigitte heeft dit festival ook ooit gewonnen en is zo doorgebroken. 23 tot en met 25 november zijn de halve finales waarin beginnende cabaretiers hun kunsten voor slechts 20 euro aan hun publiek vertonen, en 26 november is de finale, waar je vanaf 21 euro al bij kan zijn. Dus, vind jij het leuk om te genieten van de top cabaretiers van morgen? Koop dan je kaartje!

Woensdag 23 t/m zaterdag 26 november // Nieuwe Luxor Theater // 20 & 21 euro

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Toffler Indoor Festival 

De meest geliefde tunnel van Rotterdam bestaat alweer vijf jaar en dat moet gevierd worden. Niet met slingers, taart en confetti, maar met keihard draaiende internationale artiesten in één van de meest gave locaties van Rotterdam. Aangezien Toffler op 19 november met haar Indoor Festival echt groots wil uitpakken, blijft het feestje niet zomaar binnenskamers. Ze verhuizen naar de RDM Onderzeebootloods aan de Nieuwe Maas, met een capaciteit van maar liefst 5.000 man. Kortom, een house & techno-sprookje alom! De eerste twee ticketrondes zijn al uitverkocht en ik verwacht dat hetzelfde gaat gebeuren met de late tickets. Haal dus snel je kaartje voor 34,50 euro, voordat je deze unieke gebeurtenis moet missen.

Vrijdag 19 november // RDM Onderzeebootloods // 34,50 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Songbird Festival

In principe is het festivalseizoen afgelopen, maar daar trekt Rotterdam zich lekker niks van aan. Na het REC. festival afgelopen week, staat het weekend van 26 & 27 november in het teken van het Songbird Festival. Dit intieme festival staat vol met zowel nationale als internationale singer-songwriters waaronder Selah Sue en Blaudzun. Het festival vindt plaats in de Doelen; lekker overdekt dus je hoeft je geen zorgen te maken over wat het weer in petto heeft. Helaas is de eerste dag van het festival al uitverkocht, maar voor zondag 27 november zijn nog kaartjes te koop. Mijn favorieten van de dag zijn Jake Bugg en Coeur de Pirate. Jake Bugg is vooral bekend van zijn nummer ‘Lightning bolt’, maar vooral vanwege Coeur de Pirate, een Canadese zangeres, wilde ik dit festival met jullie delen. Coeur de Pirate staat nog niet zo in de schijnwerpers in Nederland, maar ik ken de prachtige Franstalige nummers al sinds ik de songteksten ooit voor een Franse les in de brugklas moest vertalen. Tja, wat kan ik zeggen? Alles klinkt gewoon zo veel mooier in het Frans. Het enige minpuntje aan dit fijne festival is het prijskaartje. Voor een dagkaartje leg je 45 euro neer, maar daar krijg je wel veel voor terug!

De Doelen // Zaterdag 26 & zondag 27 november // 45 euro