Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag bijzondere happenings op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit in Rotterdam.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: MTV Popquiz

Toen ik besefte dat ik de boot had gemist voor kaarten voor de uitreiking van de enige echte MTV Awards, zakte alle moed me in de schoenen. Daar gaat dan het leukste evenement in begin november. Helemaal rot voelde ik me toen ik ontdekte dat zelfs mijn grootste idool, Bruno Mars, er helemaal voor naar Nederland komt. Velen van jullie moeten met hetzelfde gevoel hebben gezeten. Maar, niet getreurd! Er zijn namelijk nog veel meer evenementen deze week, waarbij de MTV Popquiz hier zeker uitspringt. Uiteraard gaan de tickets hiervoor net zo snel, maar voor de quiz van woensdag 2 november kun je je nog inschrijven. Vanaf 20.30 uur vliegen de fragmenten van de genomineerden voor de MTV EMA, samen met die uit de jaren 80 en 90, je in Rotown om de oren. Zo ben je er tóch nog een beetje bij, voor 5 euro per team. Pas wel op, want ik win!

Woensdag 2 november // Rotown // 5 euro

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: REC. Festival in Central District Rotterdam

Zoals door Esmeralda al gezegd werd, host MTV in begin november haar MTV Music Week in Rotterdam, waardoor onze geliefde stad eventjes te boek zal staan als music capital of the world. Helemaal interessant in deze week is het zogenoemde REC. Festival, dat van vrijdag 4 november tot en met zondag 6 november zal plaatsvinden in het Central District van Rotterdam. Hierbij worden de clubs, die het afzonderlijk al heel goed doen, gecombineerd tot een waar festivaldorp midden in het hart van Rotterdam.

Het mooiste is nog dat je letterlijk al je vrienden mee kan nemen, omdat het welbekende liedje ‘Nee, ik ga niet mee want ik vind de muziek stom’ hier absoluut niet op gaat. De organisatoren hebben namelijk kosten nog moeite gespaard om het concept ‘genre’ tijdens dit festival compleet te doen laten vervagen. Waar in de ene area de discobeats en housedeuntjes je in rap tempo voorbij vliegen, worden er in de andere area juist keiharde hiphopsounds jouw kant op geslingerd. De enige kanttekening bij deze eenmalige gebeurtenis zijn de prijzige dagkaartjes van maar liefst 40 euro. Houd daarom een deel van je stufi of lening van afgelopen weekend apart, of drink de komende periode simpelweg iets minder bier 😉

map
Beeld door: MTV

Vrijdag 4 november t/m zondag 6 november // Central District Rotterdam // 40 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Kunstavond: Witte de With

Voor het uitgaan eerst even wat drinken in de Witte de With; volgens mij begint elke student zijn vrijdagavond wel eens op die manier. Maar wist je dat je naast een café ook één of meerdere van de gallerijen in de Witte de Withstraat kan bezoeken? Elke vrijdagavond is namelijk kunstavond in het Witte de Withkwartier. Op vrijdag 4 en 11 november kan je van 18:00 tot 21:00 gratis naar binnen bij Showroom MAMA, TENT en Witte de With Center for Contemporary Art. Op het moment is er een toffe tentoonstelling van Anouk Griffioen in TENT te zien. Deze Rotterdamse kunstenares maakt grote, surreële houtskooltekeningen waar je met de seconde meer in gaat zien. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is toch wel de 22(!) meter lange houtskooltekening. Ja, daar zijn je ogen wel even zoet mee. En na al die kunst en cultuur is het natuurlijk gewoon alsnog tijd voor dat drankje om de hoek.

Kunstavond
Beeld door: Sander van Wettum

Vrijdag 4 & 11 november // Witte de Withstraat // Gratis entree