Er hangt al weken een stank ter hoogte van de kruising tussen de burgemeester Oudlaan en de Abraham van Rijckevorselweg. De oorzaak is nog altijd onduidelijk.

Volgens passerende studenten heeft de geur iets weg van ‘mest’, ‘een stinkend toiletgebouw’ of ‘putlucht’. De bouw verderop aan de Burgemeester Oudlaan heeft niets mee te maken met de geur, houdt de gemeente Rotterdam vol.

De 19-jarige student Alex Zalivin signaleert het bijna dagelijks; soms wat sterker, soms minder sterk. “Volgens mij wordt de stank sterker wanneer het regent,” zegt Zalavin. Adam Dunne (20) uit Dublin loopt vaak langs de plek, op weg naar colleges en werkgroepen. Ook hij ruikt het. “De geur doet me denken aan een oude rioolstank.” Sinds zijn eerste collegedag in september ruikt hij het. “Ik dacht altijd dat het met de verbouwingen te maken had.”

Geen link met de werkzaamheden aan de Burgemeester Oudlaan

Sjoerd Ennenga, contactpersoon van de gemeente voor het bouwproject aan de Burgemeester Oudlaan spreekt dit tegen. Hij zegt dat de geur niets te maken heeft met de bouwwerkzaamheden. Op de plek van de tramlus – de plek waar de stank hangt –  doet de gemeente niets aan het riool: het elektriciteitshuisje van de tramlijn wordt verplaatst om plaats te maken voor studentenhuisvesting.

Verderop richting de ’s Gravenweg laat de gemeente wel iets aan het riool doen, maar dat is niet om de geur te verhelpen. Door een lek nam het riool daar grondwater op, dit lek wordt nu gedicht. De gemeente zegt verder niets te weten van een ‘putlucht’. “We gaan een melding maken van de lucht zodat we daar iets aan kunnen doen,” aldus een medewerkster van de gemeente Rotterdam.