Jeffrey is gek op feestjes, Esmeralda zoekt graag een festivalletje op en Manon houdt van cultuur. Samen geven ze je elke twee weken de beste tips voor een leuke dag of avond uit. Deze keer: de Maassilo, World Food Day en KINO.

esmeralda-tipt-crop

Esmeralda tipt: World Food Day

Wil jij de Rotterdamse keuken ontdekken? Wil jij ‘ad fontes’ zien waar alle producten in de supermarkt eigenlijk vandaan komen? Of wil jij je stem laten horen in één van de talkshows over bijvoorbeeld het gebrek aan voedsel in de wereld? In Rotterdam en omstreken kan het op zondag 16 oktober 2016 allemaal! In het kader van de wereldvoedseldag gooit mijn geboortestad haar multiculturele keuken open met het Schouwburgplein als bruisend hart. Vanaf 13.00 uur kun je er al genieten van allerlei Rotterdamse hapjes onder begeleiding van lekkere afrobeats. Dat lijkt zelfs mij als rasechte Rotterdamse geweldig, want ook ik ken nog lang niet alle culturen van de stad en de keukens daarvan. Ook lijkt het mij fantastisch een kookcursus te krijgen van niemand minder dan Rudolph van Veen. Eens kijken of hij mij wat tips kan geven over de bereiding van vis! Ik ga in ieder geval kijken! Jij ook?

Zondag 16 oktober // Schouwburgplein e.o. // Gratis entree

jeffrey-tipt

Jeffrey tipt: Glow in the Dark ‘Halloween Special’ in de Maassilo

Als je aan mij vraagt wat nu echt een goed instapfeest is voor beginnende house- en technoliefhebbers, dan antwoord ik volmondig ‘*Glow in the Dark*’. Dit feest karakteriseert zich door vooral beginnende studenten op een speelse wijze kennis te laten maken met het Rotterdamse nachtleven. De toegankelijkheid is net als de veelzijdigheid heel hoog, door in elk van de drie zalen een andere muziekstijl ten gehore te brengen. Zo draait men techno (Voodoo stage), deep house (Braaf stage) & future house (mainstage). Deze aller-allerlaatste editie speelt zich op vrijdag 28 oktober af in de Maassilo, waarbij je met een koopjesjagersmentaliteit al voor 17,50 euro een kaartje kunt bemachtigen. Ik zie je daar!

Vrijdag 28 oktober // Maassilo // 17,50 euro

manon-dijkhuizen-tipt-crop

Manon tipt: Opening KINO Rotterdam

Naar de film gaan is en blijft een goede manier om je vrijdagavond mee te vullen. Maar als je de laatste blockbusters al hebt gezien, raad ik je aan om een keer een filmhuis te bezoeken. Bijvoorbeeld het spiksplinternieuwe KINO, dat op 21, 22 en 23 oktober haar deuren opent in het centrum van Rotterdam. Ga zitten voor een sterkte documentaire, een echte klassieker, of zoals ik graag doe, een mooie arthouse film. Naast een bioscoop is KINO ook een bar en restaurant; kortom een goede locatie voor een feestelijke opening. Wat ons precies te wachten staat is nog een klein mysterie, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een weekend vol drankjes en goede films wordt. En dat is precies waar ik behoefte aan heb met het herfstachtige weer dat komen gaat.

kino

21, 22 en 23 oktober // Schouwburgplein e.o. // Gratis entree