Het kan soms zo zijn dat je wel zin hebt om je intellectuele behoeften te bevredigen, maar je echt geen zin hebt om naar je college te fietsen. De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt je een oplossing. Verschillende faculteiten werken hard aan apps, online colleges en platforms om jou van alle gemakken te voorzien.

Lees hier welke digitale mogelijkheden je nu al kunt gebruiken en/of kunt verwachten.

clinical-challenge-0

#1 Clinical Challenge

Met de Clinical Challenge-app kun je hart- en longgeluiden kunnen geneeskundestudenten oefenen met het interpreteren van lichamelijk onderzoek. De focus ligt hierbij bij de hart- en longgeluide.

De app bevalt 30 casussen op verschillende niveau’s. Het aantal correcte antwoorden en de snelheid van het beantwoorden bepaalt de score die je dan vervolgens kunt vergelijken met die van studiegenoten.

De app is alleen toegankelijk met een e-mailadres van de EUR en is momenteel alleen beschikbaar voor Android.

#2 Deception Detox

Vera Schölmerich en Kelly Liket hebben een missie: de wereld redden met behulp van statistiek. Dit gaan zij doen door online colleges genaamd Deception Detox – How solid science can help you to save the world.

Aan de hand van wereldproblemen zoals armoede en klimaatveranderingen, leren de wetenschappers je onder andere BS (bad science) te herkennen in de media, welke bepalen welke sociale programma’s werken en welke niet.

De colleges zijn te volgen via Coursera en starten 7 oktober.

#3 EUR game app

Is Econometrie nou echt de moeilijkste studie en wat is dan de makkelijkste opleiding? Dat kun je binnenkort testen met de EUR game app. Met de app kun je aan de hand van multiplechoicevragen tentamens oefenen van je eigen opleiding, maar ook eens kijken of het gras bij de buren groener is. Daarnaast wordt het ook mogelijk om tegen andere studenten te ‘strijden’.

De app zal binnenkort worden uitgebracht.

irene-875×493

#4 Pluralism in economics

Er is meer onder de zon dan alleen de Keynesiaanse theorie. Welke theorieën dat dan zijn, vertelt Irene van Staveren tijdens haar online college Pluralism in economics.

Het college is binnenkort beschikbaar op Coursera.

#5 Better prepared online

Ook buiten Nederland zijn dokters nodig. Om geneeskundestudenten een handje te helpen in hun voorbereiding voor een buitenlandstage, bedacht Jan Nouwen Better prepared online, een platform met e-learning modules, maar ook filmpjes en verhalen over de buitenlandervaring van studenten.

De verwachting is dat het platform in het voorjaar van 2017 live gaat.

Bron: www.youtube.com