lyydia-003

Stijl. “Mijn stijl is erg afhankelijk van mijn humeur. Ik draag wel graag casual kleding. Kleding die niet te opzichtig is, met koele en warme tinten. Maar dat geldt niet als ik ’s avonds uitga. Ik hou ervan mezelf mooi aan te kleden, make-up op te doen en zo. Het heeft haast iets artistieks voor mij. Met kleding kan ik mezelf uitdrukken. Het belangrijkste is dat ik draag wat ik zelf leuk vind en me niet druk maak om wat anderen denken. Datzelfde geldt voor mijn haar, hoewel de kleur blauw eigenlijk een ongelukje was.”

Feminisme. “Ik ben altijd feminist geweest. De sterke en onafhankelijke Mulan was vroeger al mijn favoriete personage. Ik kijk ook tegen mijn moeder op. Ze is een sterke vrouw en ze was nooit afhankelijk van mijn vader. Ik ben erg geïnteresseerd in de empowerment van vrouwen in derdewereldlanden.”

Poëzie. “Ik heb een passie voor literatuur en poëzie. Gedichten schrijven is mijn hobby. Warsan Shire, een Somalische dichter, en Clemetine van Radics, die via Tumblr beroemd is geworden, hebben een belangrijke invloed op me en zijn ook mijn favoriete dichters. De eerste schrijft over onderwerpen als vluchtelingen en de tweedeling tussen mannen en vrouwen. Ik vind alleen niet dat poëzie een goede manier is om maatschappelijk bewustzijn te creëren. Dat doet afbreuk aan het gedicht zelf, vind ik.”

Gouden ringen. “De twee gouden ringen die ik draag, zijn van mijn opa en oma die twee jaar geleden zijn overleden. Dit zijn hun trouwringen en ik draag ze omdat ik mijn herinnering aan hen wil bewaren. Ik had een speciale band met mijn oma. Ze schreef ook gedichten en ik had het geluk haar dagboeken te mogen lezen en deze overeenkomst tussen ons te ontdekken.”