Ook in de zomervakantie gaat het leven van een student niet altijd over rozen. Bij nader inzien blijkt het leventje op de campus zo slecht nog niet. Wat ga je missen van het studentenleven?

#1 Chillen met studiegenoten

Veel studenten chillen graag met studiegenoten. Economie en Rechtenstudent David Wernsing (19): “Het is altijd zo relaxed om met studiegenoten op de campus gezellig wat te eten of drinken. Op de campus is de kans groot dat je een bekende tegenkomt met wie je even kunt praten. Dat valt weg als je vakantie hebt, al kun je natuurlijk nog altijd met vrienden afspreken.”

#2 De vrijheid van studeren

Economie en Bedrijfseconomiestudent Dorien Bakker (24) smacht in de vakantie naar de vrijheid die ze als student heeft. “In de zomervakantie ga ik juist veel werken en dan verlang ik na een paar weken alweer terug naar het studentenleven. Tijdens het werk ben je afhankelijk van de planning van je baas. Als student heb je veel meer vrijheid om aan je opdrachten te werken wanneer het jou uitkomt.”

#3 Een vast dagritme

Eat, sleep, study, repeat. International Business Administrationstudent Cherry Zhao (27) mist juist het dagritme van de universiteit. “In de vakantie verveel ik me soms al na een paar dagen. Tijdens het studiejaar heb ik het altijd heel druk en blijf ik bezig met colleges, opdrachten en tentamens. Op die manier leef ik volgens een vast dagritme en dat valt opeens weg als ik vakantie heb.”

#4 De leuke studentenfeesten

De meeste studentenfeesten vinden plaats tijdens het collegejaar. “Ik ga altijd graag naar de feestjes van verenigingen binnen de Rotterdam School of Management,” vertelt Joana Gonçalves (22). Ze is student Strategic Management. Als lid van dezelfde faculteit voel je toch een bepaalde onderlinge verbondenheid. Er zijn dan veel mensen bijeen die je kent, zodat je steeds met iemand anders kan praten en feesten.”

#5 Het lekkere eten

Als je in de vakantie niet meer op de campus bent, ligt het ook minder voor de hand om op de campus te eten en drinken. Tot ongenoegen van Bedrijfskundestudent Taro den Dekker (22). “Bij Erasmus Sport verkopen ze echt heerlijke broodjes tonijn. Daar kan ik dan zo van genieten, in combinatie met een kop koffie. Er is ook een gezellige kantine, waar je met z’n allen voetbal kunt kijken. Tijdens de vakantie kom ik daar niet meer vanwege de langere reistijd en dat is jammer.”