Vijf kleine konijntjes gevonden op de bouwplaats

Een bouwvakker vond de jonkies tijdens het graven en zette, samen met omstanders, alles op alles om de vliegensvlugge campusdiertjes in veiligheid te brengen. Ze kregen er maar één te pakken.

Beeld: Vijf kleine konijntjes gevonden op de bouwplaats

Gehelmd en bewapend met gereedschap ben je aan het werk en plots ontdek je babykonijntjes. Het overkwam een bouwvakker op de bouwplaats van het Sandersgebouw op Woudestein. Met zijn graafmachine schepte hij vijf jonge konijnen uit de grond. Mogelijk zijn ze zonder hun moeder op het terrein gedumpt. Slechts één van het kwintet werd uiteindelijk gevangen en veilig in een doosje gestopt, met de hulp van een docent Rechten aan de Hogeschool Rotterdam.

“Ik bood aan het jonge konijn mee te nemen”, aldus docent Sharon Dzwairo. Eenmaal terug in het gebouw probeerde zij het dier op zijn gemak te stellen, maar dit bleek niet gemakkelijk. “Ik probeerde het konijn sla te voeren, maar dat wilde niet erg lukken. Het was dan ook allemaal behoorlijk heftig voor hem.”

Naar de kinderboerderij

Natuurlijk kon het jonge beestje, wat tussen de drie en zes weken oud wordt geschat, niet op de HES blijven. Gelukkig kwamen de redders met een oplossing: een kinderboerderij. Dzwairo: “Een medewerkster van de Spar bood aan het konijn mee te nemen naar de kinderboerderij De Melkweg in Barendrecht. Een konijn is daar net moeder geworden en kan zich misschien over dit jonkie ontfermen.”

Het is nog de vraag of de moederkonijn het campusdiertje accepteert, maar in ieder geval heeft de kinderboerderij hem al in hun armen gesloten. Hij heeft zelfs al een naam: Tabbit. Wat er met de vier broertjes en zusjes van Tabbit is gebeurd is onbekend.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.