De spelers van Erasmus Volley zijn er niet in geslaagd om te promoveren naar de tweede divisie. Na een 1-3 nederlaag woensdag tegen Hands Up uit Berlicum verloren de Rotterdammers afgelopen zaterdag met dezelfde cijfers van Kraftwell Symmachia Roosendaal.

In de reguliere competitie (de derde divisie A) was Erasmus Volley als tweede geëindigd achter Zuvo. Daardoor mochten de volleyballers om promotie spelen in een poule met de nummer twee uit de derde divisie B, Hands Up, en Kernkraft, dat tiende werd in de tweede divisie. Kernkraft won uiteindelijk deze poule en handhaafde zich.

Gemengde gevoelens

Speler Martijn Kroonen van Erasmus Volley heeft gemengde gevoelens over de laatste plaats in de promotiepoule. “Van tevoren zouden we dit super hebben gevonden, aangezien we vorig jaar nog naar de derde divisie zijn gepromoveerd. Dat je dan gelijk in deze divisie tweede wordt en mag spelen om promotie is heel mooi. Maar achteraf heb ik het gevoel dat er nog meer in had gezeten. We hebben eigenlijk in beide wedstrijden maar één set laten zien hoe goed we kunnen spelen. Misschien komt dat door de spanning.”

Volgend jaar willen de volleyballers dan ook een rol van betekenis gaan spelen in de titelstrijd. Kroonen: “Omdat we dit jaar tweede zijn geworden, zijn we aan onze stand verplicht om volgend jaar voor het kampioenschap te gaan. We moeten dan voortbouwen op onze prestaties van dit jaar en nog constanter worden. Het grootste deel van het team blijft bij elkaar, maar we willen ook verjongen en nieuwe talenten bij het team halen.”