Premier Mark Rutte krijgt bezoek van Happietaria Rotterdam

Bestuursleden krijgen een kwartiertje om de minister-president het principe van Happietaria uit te leggen en laten een vette Urkse zalm voor hem achter.

Beeld: Happietaria

Het bestuur van de Rotterdamse afdeling van Happietaria mocht dankzij wat slimme contacten dinsdag op bezoek bij minister-president Mark Rutte. Daar mochten de leden uitleggen wat Happietaria precies is en boden ze de premier een vette vis aan.

“Het contact werd gelegd via de dochter van SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf. Zij kent een aantal bestuursleden van Happietaria van haar studentenvereniging, en Dijkgraaf heeft een goed woordje voor ons gedaan. Toen was het snel geregeld”, vertelt een trotse Thamar Kievits van Happietaria.

Vette zalm

Samen met de rest van het bestuur kreeg hij een rondleiding op het ministerie van Algemene Zaken. Kievits: “Daarna gingen we naar het Torentje. Mark Rutte was zeer enthousiast over ons project toen wij hem spraken. Daarnaast was hij onder de indruk van onze ‘drive en professionele instelling’, Een van onze bestuursleden werkt in de vishandel op Urk, en die had een mooie vette zalm voor de premier meegenomen.”

Kievits hoopt dat het bezoek aan de premier vooral een hoop publiciteit oplevert voor Happietaria. “We hopen dat we zo bekender worden, en dat de media ons meer weten te vinden.” Dat laatste is in elk geval al gelukt.

Happietaria bestaat al sinds 1994. Het restaurant gaat elk jaar een maand lang open, elke keer ergens anders in de stad. De locatie voor dit jaar is nog niet bekendgemaakt. In het restaurant werken studenten vrijwillig, de opbrengst gaat naar een goed doel. Het doel van dit jaar is de Stichting ZOA, die zich inzet voor meer schoon drinkwater in Burundi.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »