Een hele week nergens tentamens en overal feest

28 maart is het zover: dan begint de tentamenvrije week. Dat betekent dat de studentenverenigingen kunnen uitpakken.

Zo organiseert studentvereniging RSG een groot open feest op 28 maart, geeft de Erasmus Dance Society een salsaworkshop en heeft de faculteitsvereniging STAR van RSM een feestje in BarTender. RSC en RVSV organiseren samen ’t Walhallaweek en bij Laurentius hebben ze Goudkoorts. En er is nog veel meer: bekijk alle evenementen tijdens de tentamenvrije week op de agenda van Erasmus Magazine.

De tentamenvrije week was een vurige wens van de studentenverenigingen, verzameld in de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKVV). Korrein Volders en Bas Louman, studentleden van de Universiteitsraad, hebben zich ingezet om het mogelijk te maken. “De RKVV kaart al enkele jaren het probleem aan dat het moeilijk is een moment te vinden voor studentenfeesten, op een moment dat niemand tentamens heeft”, vertelt Volders. “Wij zijn daarover vorig jaar in gesprek gegaan met rector magnificus Huib Pols. Die vond een tentamenvrije week een goed idee.”

Daarna volgde nog een ingewikkelde puzzel om alle decanen op één lijn te krijgen, en uiteindelijk rolde week 13 – 28 maart tot en met 1 april – uit de bus. Vanaf volgend jaar verschuift het vermoedelijk naar week 10. Volders hoopt dat ook studieverenigingen en politieke organisaties dan meer activiteiten gaan organiseren in de tentamenvrije week.

In elk geval is er dit jaar al genoeg te doen. Het volledige overzicht van alle activiteiten is hier te vinden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.