De CFA Institute Research Challenge is een jaarlijks terugkerende wereldwijde competitie voor studenten Finance & Investments. Anton Chausovskyy, Daria Belenkova, Fabio Proietto, Michael Enninghorst, and Sheldon Arcand Laliberte, studenten van de Master Finance & Investements, vertegenwoordigen dit jaar de Benelux.

Om de EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika)-finale te halen namen de studenten het eerst op tegen andere universiteiten uit de Benelux. “We hebben een equity-rapport gemaakt voor Biocartis”, zegt teamlid Anton Chausovskyy. “Ieder team hield een presentatie van 10 minuten, waarna de juryleden nog 10 minuten de tijd hadden om vragen te stellen. In totaal kostte de voorbereiding behoorlijk wat tijd, in augustus zijn de eerste stappen al gezet. Uiteindelijk hebben we er honderden uren in gestoken.”

Door naar Chicago

In april gaan de vijf studenten, samen met een begeleider, naar Chicago voor de deelname aan de EMEA-finale. Chausovskyy: “We hebben geluk, normaal gesproken vindt deze ronde plaats in de regio zelf. In dit geval zou dat dus in Europa, het Midden-Oosten of Afrika zijn, maar dit jaar besloot de organisatie om alle deelnemers direct naar Chicago te vliegen.”

Moest het team in de afgelopen ronde nog voor hetzelfde bedrijf als alle andere teams een rapport schrijven, in de regionale finale presenteert ieder team een ander bedrijf. “Het rapport zal hetzelfde blijven en nog steeds over Biocartis gaan, maar de presentatie krijgt wel een andere focus. De juryleden hebben nu veel minder voorkennis over het bedrijf, dus we focussen ons minder op de details”, zegt Chausovskyy.

Finale

Het uiteindelijke doel is om de wereldwijde finale te winnen, maar dan moeten Chausovskyy en zijn teamgenoten wel eerst door de regionale ronde komen. Chausovskyy: “De finale is van een heel ander niveau dan de ronde die we nu gehad hebben, maar natuurlijk zou winnen geweldig zijn.”