Rotterdamse luxepaardjes opgelet: woensdag opende aan de Groenendaal twee heuse studentenpenthouses, pal in het centrum. Super-de-luxe, al kost het wel wat. Zo’n 900 euro per maand.

Kleding en een tandenborstel, meer heb je volgens vastgoedbedrijf Groot in Vastgoed niet nodig om in de appartementen te wonen. ,,Alles in nieuw,’’ weet Corrie de Groot van de onderneming. ,,En super-de-luxe met een prachtig uitzicht.’’

Skylight

Wat te denken van een wasbak met zogeheten skylight, licht dat door een transparant dak naar binnen komt. Ook aanwezig: een ophangsysteem voor schilderijen. Zo wil De Groot voorkomen dat de cultureel geëngageerde student zelf aan het boren slaat.

Het vastgoedbedrijf zette de twee appartementen bovenop de flat aan de Groenendaal, een pand dat zij in 1955 bouwde en sindsdien in eigen beheer bleef. De appartementen beslaan elk 92 vierkante meter, tellen vier kamers en zijn geschikt voor drie studenten.

Inclusief internet en belastingen

penthouses groenendaal studentenkamers housing anywhere 2
Beeld door: HousingAnywhere

En, zo vertelt De Groot, dat zijn bij voorkeur met elkaar bevriende studenten. ,,Dat is toch het prettigst, ik denk dat dat makkelijker is voor als er eens iets gebeurt. We hebben al verschillende appartementen in de stad, daar wonen allemaal vriendinnen. Werkt prima.’’

De prijzen van dit puike optrekje: tussen de 820 en 990 euro per persoon per maand. Voor één appartementje ontvangt De Groot dus bijna 3.0000 euro. Dat is wel all-in, dus onder meer internet en belastingen inbegrepen. Wat je ook krijgt: een groen dak, een terras van veertien vierkante meter én een vaatwasser. “Ik heb al mensen die zeggen: ik wil weer student zijn”, beweert De Groot.

'Helemaal niet zo duur'

Duur? Mwah. De Groot: ,,Uit de media hebben we opgepikt dat studenten tegenwoordig luxer willen wonen. Enkele internationals hebben al aangegeven het helemaal niet zo duur te vinden. Dat verbaasde ons dan weer.’’

Het huis staat ruim een week online. Tientallen geïnteresseerden meldden zich vervolgens. De Groot: ,,Maar het wordt nog even puzzelen. De één wil bijvoorbeeld er pas in augustus in, de ander al eerder. Idealiter hebben we de panden per 1 april gevuld.’’

'Beetje netjes'

penthouses groenendaal studentenkamers housing anywhere 1
Beeld door: HousingAnywhere

Voorwaarde is wel dat de studenten, die door De Groot zelf beoordeeld worden, ‘een beetje netjes’ zijn. ,,Het ziet er nu superchic uit. We willen graag dat dat over een jaar nog steeds het geval is.’’ Overigens zijn ook pas afgestudeerden welkom.

Geïnteresseerden melden zich bij het vastgoedbedrijf. Huren via HousingAnyhwere kan ook.