In juni begint de bouw van een nieuw studentenhuis- vestingsproject op campus Woudestein. Op de hoek van de campus, bij de kruising tussen de Abram van Rijckevorselweg en de Burgemeester Oudlaan, komt een 25 meter hoog gebouw met daarin 280 zelfstandige kamers voor studenten.

Projectontwikkelaar Peter van Drunen ontwikkelde samen met architectenbureau Mecanoo een plan voor het studentencomplex, dat pal naast de tramlus gebouwd zal worden. Op de begane grond komen kamers van 30 tot 40 vierkante meter. “Ze worden voorzien van een badkamer, toilet en pantry”, vertelt Van Drunen. Het plafond wordt op de begane grond zo’n vier meter hoog, en daardoor is er ruimte voor een entresol, een soort tussenvloertje waaronder de badkamer en toilet geplaatst worden. De kamers op de verdiepingen zijn ook zelfstandig, maar kleiner: tussen de 22 en 24 vierkante meter.

Dakterras

05-roof

Op de binnenplaats komt ruimte voor een afgesloten fietsenstalling. Een andere luxe is het dakterras met uitzicht op het Excelsiorstadion. “Of je ook echt kan meegenieten van de wedstrijden durf ik niet te zeggen, dat zou wel een stunt zijn!”, glundert Van Drunen.

Van Drunen is nog in gesprek met verschillende investeerders, en de precieze invulling van het gebouw hangt nog af van het resultaat van die gesprekken. “Vooral enkele buitenlandse investeerders zien graag wat luxe, zoals een koffieapparaat in het gebouw, een eigen receptie en fulltime beheer.” De uiteindelijke huurprijs zal mede afhangen van het niveau van de voorzieningen, maar zal lager zijn dan in bijvoorbeeld het Students Hotel, belooft Van Drunen. “Er wordt rekening gehouden met het prijspeil op de Rotterdamse markt.”